Vitamine B2!

Vitamine B2 wordt riboflavine genoemd en staat als aparte toevoeging in producten onder het E-nummer 101 vermeld. E101 dient als kleurstof.

Net als vitamine B1 speelt vitamine B2 een belangrijke rol bij het omzetten van koolhydraten naar energie. Het lichaam zet riboflavine ook in bij de productie van rode bloedcellen.

Riboflavine is één van de stoffen die vegetariërs en veganisten al snel te weinig binnenkrijgen. Het zit namelijk vooral in vlees, zuivel en eieren. Vegetariërs en veganisten zullen in bijna alle gevallen voedingssupplementen moeten gebruiken.

Wanneer je een vitamine B complex als supplement gebruikt, kun je ondervinden dat de urine wat gelig kleurt. Dit wordt veroorzaakt door het teveel aan riboflavine. Net als bij thiamine wordt een teveel aan riboflavine gewoon uitgescheiden en een overdosering komt bij gezonde personen eigenlijk nooit voor.

Jouw ervaring met Vitamines?

Heb jij ervaring met Vitamines die je met ons wilt delen? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag of je interessante oplossingen gevonden hebt.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Vitamine B2!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet