Heb Je Extra Vitamines Nodig?!

Met een goed en uitgebalanceerd voedingspatroon krijg je voldoende vitamines en mineralen binnen. Maar uit onderzoek is gebleken dat het grootste deel van de mensen er moeite mee heeft om aan de dagelijkse behoefte te voldoen. Die mensen hebben er dan ook baat bij om extra vitamines en mineralen te nemen. Ook jij kunt wellicht wat extra vitamines en mineralen gebruiken, vooral als je:

  • op dieet bent.
  • veel kant-en-klaar producten en snacks eet.
  • regelmatig maaltijden overslaat.
  • te weinig groente en fruit eet.
  • niet consequent bent.
  • een voedselallergie hebt.
  • vegetariër bent.
  • zwanger bent.

De juiste verhouding van bepaalde vitamines en mineralen die je in een supplement moet nemen, is sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Vitamines en Dieet

In veel diëten heb je te maken met een verminderde inname van bepaalde voedingsstoffen, meestal zijn dat vetten of koolhydraten. Als je minder vet gaat eten en dus minder kaas, boter, olie, vette vis en eieren in je dieet hebt dan gewoonlijk, kan er bijvoorbeeld een tekort aan vitamine A of vitamine E ontstaan. Een koolhydraatarm dieet houdt meestal in dat je minder graanproducten en fruit eet, wat het risico met zich meebrengt dat je te weinig thiamine of kalium binnenkrijgt. Dit tekort aan bepaalde vitamines en mineralen kun je opvangen met een uitgebalanceerd supplement.

Vitamines en kant-en-klaar producten en snacks

Hoewel het de laatste jaren ietsjes verbetert, staan de makkelijke kant-en-klaar maaltijden en tussendoortjes niet bekend om hun goede nutritionele eigenschappen. Behalve dat ze vaak veel te veel vet, zout en suiker bevatten, brengen kant-en-klaar maaltijden en snacks je niet alle vitamines en mineralen die je dagelijks nodig hebt. Wanneer ze een belangrijk onderdeel van je eetpatroon uitmaken, doe je er goed aan een supplement te nemen dat je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen aanvult.

Vitamines en onregelmatige maaltijden

Om aan je dagelijkse behoefte vitamines en mineralen te komen, moet je zeker drie maaltijden per dag eten en liefst twee tot vier gezonde tussendoortjes. Als je een kleine eter bent, of bijvoorbeeld vaak je ontbijt overslaat, dan is de kans groot dat je bepaalde vitamines en mineralen tekort komt. Je doet er goed aan om een supplement te nemen.

Als je over het algemeen gezond eet, denk je misschien geen supplement nodig te hebben. Maar het kan zijn, dat je door een druk leven of wisselend ritme nog wel eens een dag minder op je voeding let. Op deze dagen krijg je minder vitamines en mineralen binnen dan je eigenlijk nodig hebt. Ook dan kun je dus baat hebben bij een supplement.

Vitamines en Groente en Fruit

We denken al snel dat we voldoende groente en fruit eten. Uit onderzoek blijkt echter dat veruit de meeste mensen dit volkomen verkeerd inschatten.

Schrijf eens een week lang op wat je per dag eet aan groente en fruit en ga kritisch na of je inderdaad dagelijks 300 tot 400 gram groente en twee stuks fruit eet.

Als dat, zoals bij de meeste mensen, niet het geval is dan kun je extra vitamines en mineralen goed gebruiken. Je loopt anders al snel het risico om bijvoorbeeld te weinig vitamine C, kalium, magnesium en betacaroteen binnen te krijgen.

Vitamines en Voedselallergie

Een voedselallergie kan ervoor zorgen dat je je aan een dieet moet houden waarin te weinig van bepaalde vitamines of mineralen zit.

Zwanger en Vitamines.

Als je zwanger bent, verandert de dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen van je lichaam. Je hebt bijvoorbeeld een minimum van 0,4 mg foliumzuur per dag nodig. Veel artsen raden zelfs aan om je aan deze hoeveelheid te houden wanneer je probeert zwanger te worden. Met andere voedingsstoffen moet je juist weer uitkijken, omdat een teveel hiervan schade kan toebrengen aan de foetus.

Welke vitamines en mineralen je verder precies allemaal nodig hebt als aanvulling op jouw eetpatroon kun je het beste met jouw huisarts of met de verloskundige overleggen. Zij zijn er precies van op de hoogte welk supplement geschikt is voor zwangere vrouwen.

Conclusie Vitamines

Behoor jij ook tot een van de genoemde risicogroepen en heb ook jij kans op een vitaminetekort? Overweeg dan extra vitamine te nemen in de vorm van een supplement of door gewoon extra groente en fruit te gaan eten. Zorg er voor dat je dagelijks voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt en voorkom problemen door tekort aan vitamines.

Jouw ervaring met Extra Vitamines?

Heb jij ervaring met Extra Vitamines? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Extra Vitamines!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet