Hypnose

Hypnose wordt vaak geassocieerd met magie. Hierdoor krijgt hypnose vaak een negatief stempel dat voor een heel groot deel onterecht is. Daar waar hypnose als amusement wordt gebruikt, waarbij mensen worden gebruikt en zelfs voor schut worden gezet, doen afbreuk aan de vele positieve effecten die hypnose kunnen brengen.

Hypnose is een zeer oude geneeswijze, die berust op natuurlijke psychische processen. 3000 jaar geleden werd hypnose techniek al in Egypte toegepast. Het kreeg pas later de naam hypnose. De naam Hypnose komt van Hypnos, de Griekse personificatie van de slaap. In Europa werd hypnose pas in de 18e eeuw door de Oostenrijkse arts Franz Anton Mesmer herontdekt.

Bij hypnose wordt een trancetoestand opgewekt die tussen slapen en wakker zijn in ligt en gepaard gaat met intense ontspanning. De controle van het bewustzijn is verregaand uitgeschakeld. De gehypnotiseerde is dan bijzonder ontvankelijk voor aanwijzingen en suggesties van de therapeut. In de geneeskunde wordt hypnose vooral toegepast om de zelfgenezende krachten van het lichaam en de psyche te activeren. De patiënt moet weer in zijn genezing gaan geloven en ondersteunt de genezingsprocessen door positieve fantasieën en gevoelens.

Wie kan gehypnotiseerd worden?

Alleen wie gehypnotiseerd wil worden kan in trance worden gebracht. Bij mensen met veel fantasie gaat dat gemakkelijker dan bij mensen die alles sterk verstandelijk beredeneren. Bij wantrouwige en angstige personen is het moeilijker dan bij zelfverzekerden.

Er wordt geschat dat 70 – 90% van de mensen ontvankelijk zijn voor een hypnotherapie. De hypnose hangt ook af van het vermogen om te ontspannen. Kalmerende geurstoffen als wierook kunnen de geestelijke harmonie bevorderen en daarmee ook het vermogen om te ontspannen.

Hypnose bij de Hypnotherapie

Hypnotherapie is een therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden van hypnose. De therapeut reikt suggesties aan die samenhangen met het genezingsproces. De behandeling bestaat uit een aantal behandelingen. Meer over de Hypnotherapie kun je lezen door hier te klikken.

Werking van Hypnose

Door hypnose worden de lichamelijke functies tijdelijk verlaagd en pols en ademhaling vertraagd. Er ontstaat een toestand van intense ontspanning. Hierbij wordt het logisch denken zo goed als uitgeschakeld en worden boodschappen zonder filter opgenomen.

Nieuwste onderzoeksresultaten

Veranderingen van de lichaamsfuncties en elektrische activiteit van de hersenen onder hypnose zijn objectief meetbaar. De methode is als middel voor ontspanning en pijnreductie erkend.

Wat Is Jouw Ervaring Met Hypnose?

Heb jij ervaring met Hypnose? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek Het Nummer 1 Geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Hypnose!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet