Diabetes Type 1

De suikerziekte zoals wij die kennen, kan worden ingedeeld in diabetes type 1 en diabetes type 2. Type één wordt ook wel jeugddiabetes genoemd. Al heeft de naam niet echt betrekking op de echte oorzaak van dit type. Het wordt vooral zo genoemd omdat dit type in de jeugdjaren vaak zichtbaar wordt.

Bij diabetes type 1, maakt het lichaam geen insuline meer aan. Hierdoor kunnen de suikers, die in het bloed komen, niet worden verwerkt tot energie. De suikers gaan gevaarlijk opstapelen, wanneer de diabetes nog niet geconstateerd is. Bij mensen met diabetes type 1, zorgt het afweersysteem van het lichaam ervoor, dat niet alleen de schadelijke stoffen maar ook de aanmaak hormonen van insuline worden afgeweerd.

Een echte oorzaak is nog niet bepaald voor dit type diabetes. Genetisch aanleg is de grootste reden, dat samen met de invloed van bepaalde soorten gluten en voedingsstoffen een verwarring veroorzaken bij het afweersysteem in het lichaam.

Er zijn op dit moment diverse onderzoeken gaande om de diabetes type 1 te kunnen genezen. Een belangrijk ontdekking in de medische wereld is, dat ze nu precies weten welke cellen in het afweersysteem de insuline aanmakende hormoon aanvallen. De medicatie op dit gebied is in een testfase.

Jouw ervaring met Diabetes Type 1?

Heb jij ervaring met Diabetes Type 1? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele door mij ontdekte bijzondere wetenswaardigheden met zo veel mogelijk mensen te delen, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ”
Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Blijf Op De Hoogte van Mens & Gezondheid!

Vul rechtsboven je voornaam en e-mail in en ontdek direct het Nummer 1 Mens & Gezondheid Geheim! Ook ontvang je De 7 Gouden Vitaliteits Tips waarmee je direct je voordeel kunt doen!

 

Dit is een artikel over Diabetes Type 1!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet