Repetitive Strain Injury (RSI)!

Wat is RSI? RSI is de afkorting van Repetitive Strain Injury. RSI staat voor een groep werk-gerelateerde aandoeningen aan de spieren, pezen en zenuwen. RSI heeft over het algemeen een invloed op de nek, schouders, polsen, armen en handen.

Computergebruikers hebben een verhoogd risico op RSI. RSI is een pijnlijke en beperkt makende aandoening, welke directe medische behandeling nodig heeft. Hoe eerder deze behandeling begint, hoe beter de ziekte te genezen is.

RSI Symptomen

Symptomen RSI zijn onder andere:

 1. Pijn en overgevoeligheid in de nek, schouder, bovenarm, elleboog, onderarm, pols of vingers
 2. Zwelling in de armen of handen
 3. Tintelend gevoel of gevoelloosheid
 4. Spierspasmen of spierverslapping

 

Oorzaken RSI

RSI kan veroorzaakt worden door:

 1. Een verkeerde zithouding
 2. Slecht ontworpen werkplek
 3. Teveel werk verrichten
 4. Onvoldoende pauzeren
 5. Dubbel gebruik van sommige lichaamsdelen (bijvoorbeeld overdag de hele tijd typen, en ‘s avonds pianospelen)

 

RSI voorkomen!

Tips om RSI te voorkomen:

 1. Wanneer u een toetsenbord gebruikt, stel dan uw zithoogte bij zodat uw onderarmen horizontaal op de tafel komen te liggen en uw ellebogen rechte hoeken maken.
 2. Als uw polsen niet gestrekt zijn tijdens het typen, neem dan genoeg pauzes om uw polsen te strekken.
 3. Pas uw stoel aan zodat uw onderrug voldoende steun krijgt
 4. Als uw voeten niet comfortabel op de vloer rusten, neem da genoeg pauzes om uw voeten te strekken
 5. Uw monitor behoort recht voor u te staan, en uw ogen moeten ongeveer ter hoogte van de bovenkant van uw beeldscherm staan
 6. Organiseer uw werkplek zo dat u niet meer regelmatig rare bewegingen moet maken om iets te pakken
 7. Wissel computerwerk af met andere werkzaamheden
 8. Neem regelmatig pauze. Ga staan en doe een paar rek en strek oefeningen

RSI Oefeningen!

Wanneer je last hebt van RSI klachten als een muisarm, is het verstandig om regelmatig RSI oefeningen te doen die je helpen de RSI klachten te verminderen.  Je kunt deze RSI oefeningen ook doe om klachten te voorkomen.

Hieronder volgen een 3 tal video’s met simpele RSI oefeningen die je gemakkelijk tussen je werkzaamheden door kunt doen.

 

Aanbevolen Hulpmiddelen Bij RSI!

 

Self Shiatsu Tegen Hoofdpijn en meer

Op deze site over Self Shiatsu vind je uitgebreide informatie voer Self Shiatsu en wat dit onder andere voor je kan betekenen bij RSI.

Ook kun je op deze site gratis een Ebook krijgen waarin je ontdekt wat eenvoudig toepasbare, praktische oefeningen en tips zijn om vitaler en gezonder te worden met merkbaar resultaat binnen de 2 weken.

Ervaringen van cursisten: ‘Weg met de spierspanning, schouder- en rugpijn.’ ‘Mijn weekendmigraine is verdwenen.’ ‘’s Avonds heb ik weer de energie om te gaan stappen.’ Meer vitaliteit en energie!” “Stressklachten de baas!

Met een 8 minuten per dag, zal ook jij snel merken dat je gezonder, energieker en vitaler wordt. In dit SelfShiatsu e-book vind je zeker een methode die bij je past. Veel succes!

Klik hier voor meer informatie over Self Shiatsu tegen onder andere RSI!

 

Jouw ervaring met RSI.

Heb jij ervaring met RSI? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag of je interessante oplossingen gevonden hebt.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over RSI!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)