Beroepsziekten!

Op dit gedeelte van de site vind je informatie over klachten en ziekten die aan werk of beroepen gekoppeld zijn. Dat wil niet zeggen dat je er geen last van kunt krijgen wanneer je ander werk doet. Het zijn klachten die juist vaak voorkomen bij bepaalde werkzaamheden en of beroepen. Uiteraard kunnen ze ook andere oorzaken hebben.

Beroepsziekten en werk gerelateerde gezondheidsproblemen!

Werk gerelateerde gezondheidsproblemen hebben een dramatische impact op de getroffen personen en het bedrijfsleven. In Nederland lijdt een grote groep mensen aan een aandoening die ze op het werk hebben opgelopen. Spier- en skeletproblemen zoals rugaandoeningen en RSI zijn veruit de meest voorkomende aandoeningen. Maar ook stress, gehoorverlies, astma, huidproblemen, hoofdpijn en oogproblemen worden vaker genoemd.

Geen enkele baan is volkomen vrij van risico op gezondheidsproblemen. Piloten, secretaresses, leraren en boeren: iedereen kent gezondheidsrisico´s in hu dagelijkse werkzaamheden. Sommige gezondheidsproblemen ontstaan na (langdurige) aanraking met chemische stoffen, hard geluid, machines en dieren.

Vele beroepen hebben een neiging tot het ontwikkelen van een bepaalde ziekte. Een ober in een restaurant zal bijvoorbeeld sneller gebukt gaan onder rugpijn en een kantooremployee zal wellicht sneller last krijgen van RSI in de pols.

Beroepsziekten en Verantwoordelijkheden!

Terwijl uw werkgever wettelijk verplicht is om garant te staan voor de veiligheid van zijn werknemers, zult u zelf verantwoordelijkheid voor uw eigen gezondheid moeten nemen tijdens de werkzaamheden. Wat ook uw beroep is, hier volgen enkele tips voor het beschermen van uw eigen gezondheid en het vermijden van ongelukken.

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)