Homeopathie

Homeopathie is de natuurgeneeskunde gebaseerd op ondersteuning van het immuunsysteem door gebruikmaking van sterk verdunde stoffen, meestal afkomstig uit planten, die bij onverdund gebruik juist het ziektebeeld oproepen.

De uitvinder van de homeopathie als geneeskrachtige methode is Samuel Hahnemann (1755-1843). Hij had als beroemde stelregel: “Het gelijksoortige moet door het gelijksoortige genezen worden.” Met deze regel was de homeopathie geboren.

Diagnostiek Homeopathie

Homeopaten spreken over totaaldiagnostiek. Dit houdt in dat men een volledig beeld probeert te krijgen van de patiënt. Zowel psychische, somatische als sociale factoren zijn belangrijk voor de diagnose. Daarom duurt een eerste consult meestal een uur of langer. Het is een individuele diagnose. Doordat de individu centraal staat, hecht men veel waarde aan zeer karakteristieke symptomen.

Ook geneesmiddelen hebben zeer karakteristieke symptomen indien toegediend aan een gezond individu. Als de symptomen van een geneesmiddel overeenkomen met de symptomen van de patiënt, is dit een aanwijzing dat men het juiste geneesmiddel heeft. Homeopaten benoemen hun patiënten ook vaak naar een geneesmiddel (bijvoorbeeld een Belladonna-patiënt).

Therapie Homeopathie

Homeopathie streeft naar een totale behandeling van de patiënt. De behandeling bestaat uit het toedienen van geneesmiddelen. Deze mobiliseren de afweerkrachten van het lichaam, waardoor het lichaam als totaal meer weerstand krijgt en zich met succes kan verweren tegen schadelijke invloeden van buiten.

De dosering van de geneesmiddelen is zeer laag. Men maakt gebruik van sterk verdunde oplossingen of, anders gezegd, hoog gepotentieerde stoffen.

Soms ziet men na het toedienen van het geneesmiddel, dat de klachten in ernst toenemen. Dit betekent dat men een goed geneesmiddel heeft gekozen, maar dat de dosis net te hoog is. Men dient dan bij herhaling van de therapie lager te doseren (dus een hogere potentie). Als algeheel voordeel van de homeopathie wordt veelal genoemd het feit dat de geneesmiddelen geen bijwerkingen hebben (hooguit een tijdelijke verergering) en aanzienlijk goedkoper zijn dan allopathische medicijnen.

Homeopathische middelen worden ook als therapie gebruikt na electro-acupunctuur-diagnostiek. Met behulp van een electro-acupunctuurmeting is na te gaan of een middel geschikt is en welke potentie gebruikt zou moeten worden.

Vergoeding ziektekosten en Verkrijgbaarheid

Homeopathische middelen worden niet vergoed uit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Een enkel middel  uitgezonderd. Behandeling door een homeopaat wordt niet vergoed in het basispakket. Afhankelijk van je verzekering en het aanvullende pakket, kan het zijn dat homeopathie (gedeeltelijk) wordt vergoed.

Homeopathische middelen zijn overigens vrij verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Meer weten over Homeopathie?!

In onze bibliotheek vind je vele interessante boeken over onder andere Homeopathie. Klik hier om naar de bibliotheek te gaan! Of hier voor boeken over homeopathie!

Wat Is Jouw Ervaring Met Homeopathie?

Heb jij ervaring met Homeopathie? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek Het Nummer 1 Geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Homeopathie!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)