Fytotherapie

Fytotherapie is een vorm van kruidengeneeskunde en betekent genezen met planten. De vertaling van fytotherapie komt eigenlijk neer op ‘de op wetenschap gebaseerde vorm van kruidengeneeskunde’.

De toepassing van geneeskruiden berust op eeuwenlange ervaring en proefnemingen. Reeds 2000 jaar geleden zag Plinius al dat de vogels en andere dieren aan de mens tonen welke planten nuttig zijn voor de gezondheid.

De fytotherapie kent vele verschillende productvormen gemaakt van plantaardige producten. Zo worden de complete kruiden (vers of gedroogd) gebruikt, maar vaak ook middelen gemaakt van deze kruiden. Dit in de vorm van tabletten, poeders, tincturen, extracten, sap, thee en etherische oliën.

Overeenkomstig de natuurgeneeskundige principes worden nooit schadelijke middelen ingezet bij de pogingen tot herstel van ziekte. De kunst en kunde van planteigenschappen zoals inhoudsstoffen, werking, toepassing en mogelijke contra-indicaties geven een goed opgeleide fytotherapeut een groot arsenaal aan natuurgeneesmiddelen in handen. Sinds ruim 10 jaar is het wetenschappelijk fyto-farmacologisch onderzoek overal ter wereld snel toegenomen en geïntensiveerd. Het Nederlands fytofarmacologisch onderzoek lijkt daarbij helaas achter te lopen. In het geheel leveren vakliteratuur, vakbladen en internet een nauwelijks te behappen hoeveelheid informatie op van onderzoeken en ervaringen.

De veel voorkomende ‘basis’inhoudsstoffen in geneeskrachtige planten als bitterstoffen, looistoffen, saponinen, glycosiden, alkaloiden, etherische oliën, organische zuren, slijmstoffen en vitaminen/(spore)mineralen, kunnen we tegenwoordig in de moderne laboratoria snel analyseren en bepalen op aanwezigheid en concentratie, alsook hun onderlinge samenhang.

In de praktijk zien we dat de zo ontstane planteneindproducten ieder hun ‘eigen karakter’ hebben van aangrijpingspunten en werking.

Net als de relevante ziektebeelden: de ervaren fytotherapeut kent deze ‘analogie’ heel duidelijk.

Veel mensen hebben reeds de onschatbare waarde ondervonden van deze natuurlijke, plantaardige geneeskracht en nog lang niet zijn alle kruiden onderzocht en alle geheimen onthuld!

Wat Is Jouw Ervaring Met Fytotherapie?

Heb jij ervaring met Fytotherapie? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek Het Nummer 1 Geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Fytotherapie!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)