Chiropractor

Een chiropractor kan pijn verlichten door gewrichtsmanipulatie! Door het weer recht zetten van gewrichten kan de energie weer stromen en worden beknellingen opgelost. Het lichaam kan zich hierdoor herstellen en de pijn zal afnemen en vaak verdwijnen.

Ontstaan van chiropractie

In 1895 behandelde de magnetische heler Daniel David Palmer de conciërge op zijn kantoor voor doofheid. De man vertelde Palmer dat hij zijn gehoor had verloren toen hij zich bukte. Hij had een klik in zijn rug gevoeld en werd kort daarna doof. Palmer ontdekte dat enkele kleine botten in de ruggengraat van de man scheef zaten. Hij manipuleerde ze en de man kon weer horen.

Palmer richtte de Palmerschool voor Chiropractie op – van het Griekse Kheir dat hand betekent en van praktikos dat praktisch betekent.

‘Misplaatsing van delen van het skelet’, zo stelde hij, ‘kan op zenuwen drukken, die communicatiekanalen zijn. Dat kan hun draagcapaciteit vergroten of verkleinen, waardoor ze slecht of juist overmatig gaan functioneren.’ Zijn theorie was gebaseerd op de filosofieën van Hippocrates, die meende dat de oorzaak van de meeste (zo niet alle)– ziekten gezocht diende te worden in de wervelkolom. Chiropractie is gebaseerd op een al eeuwenoude theorie.

Chiropractie

Door het geoefend gebruik van hun handen proberen chiropractors afwijkingen recht te zetten. Dit gebeurt door middel van correcties aan gewrichten, spieren en met name de wervelkolom.

Voor wie is de chiropractor?

De meerderheid van het cliënteel van een chiropractor lijdt aan een vorm van spier-botpijn, vooral lage rugpijn en nekpijn (bijvoorbeeld mensen met zweepslag of spit). Voor hoofdpijn wordt ook vaak naar de chiropractor gegaan. Vaak is hoofdpijn namelijk het gevolg van een wervelknelling op spieren. Sporters met uiteenlopende kwaaltjes hebben vaak baat bij een behandeling door een chiropractor. Er staat geen leeftijd op de typische chiropractie-patiënt: kinderen, alsook bejaarden kunnen gebaat zijn met een behandeling.

De Chiropractor

Nederland kent ongeveer 100 chiropractors, waarvan het merendeel de opleiding in het buitenland heeft gevolgd. De opleiding is uitermate zwaar en qua vooropleiding zeer veeleisend. De meeste opleidingen zijn in de Verenigde Staten en Engeland.

Soms worden patiënten met klachten door een arts doorverwezen naar een chiropractor, een patiënt kan ook zelf op zoek gaan naar een therapeut. Belangrijk is in ieder geval een bevoegde chiropractor te zoeken die is aangesloten bij een beroepsorganisatie.

De chiropractische behandeling

De patiënt neemt, slechts in ondergoed gekleed, plaats op een speciaal ontworpen behandeltafel, waarna de chiropractor gebruik zal maken van diverse manuele behandelingstechnieken. Soms zal tijdens de behandeling een krakend geluid te horen zijn, hetgeen ertoe heeft geleid dat men de chiropractor nogal eens oneerbiedig met bottenkraker aanspreekt. Van botten kraken is evenwel geen sprake. Van de behandeling is meestal nauwelijks iets te voelen en zij is zeker niet pijnlijk. De totale behandeling zal uit zes tot tien consulten bestaan, als dan nog geen verbetering is opgetreden zal de patiënt meestal worden doorverwezen (of terugverwezen) naar een arts of specialist.

Houding van de reguliere geneeskunde

Bij chiropractie wordt geen gebruik gemaakt van medicatie of chirurgische ingrepen, wel maakt een chiropractor dikwijls gebruik van de reguliere geneeskunde door gebruikmaking van röntgenfoto’s en andere diagnostische methoden. Er bestaat een groeiende samenwerking tussen artsen en chiropractors. Als de therapeut goed is opgeleid, zullen de meeste artsen geen bezwaar maken tegen chiropractische behandelingen bij bot- en spierpijn. De meeste artsen zijn echter sceptisch als het om behandeling van aandoeningen als astma of suikerziekte gaat.

Wat Is Jouw Ervaring Met De Chiropractor?

Heb jij ervaring met een Chiropractor? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek Het Nummer 1 Geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Chiropractor!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)