Chinese Dokter

Chinese Dokter

Chinese Dokter!

Tijdens mijn zoektochten naar optimale vitaliteit, heb ik ook gekeken naar vele verschillende en soms oude geneeswijzen. Wat vaak heel interessant is, is de filosofie die achter deze geneeswijzen zit. Daar kunnen wij nog veel van opsteken! Zo kwam ik ook de filosofie van de Chinese Dokter tegen…

Dat de Oude Chinese Geneeskunst is gebaseerd op kruiden is alom bekend. Minder bekend is dat men vroeger de Chinese Dokter niet betaalde wanneer men ziek was, maar juist wanneer men gezond was…

Het Principe van de Chinese Dokter!

De Chinese Dokter is er om ons gezond te houden. Word je ziek, heeft hij zijn werk niet goed gedaan en betaal je hem dus niet!

De Chinese Dokter heeft er dus belang bij dat jij gezond blijft en zal jou dan ook altijd datgene adviseren wat in het belang van jouw gezondheid is. Dit is ook zijn belang, want anders heeft hij geen inkomen. Een win-win-situatie dus!

180 graden anders!

In onze maatschappij is de aanpak 180 graden anders. Ten eerste betaal jij (of je zorgverzekering) een arts op het moment dat je ziek bent.

Daarbij komt dat artsen er soms belang bij hebben om mensen bepaalde medicijnen voor te schrijven. Dit levert hen dan soms een bonus op. Gelukkig zijn niet alle artsen zo, maar helaas is deze belangenverstrengeling er wel.

Voorkomen van Problemen

Een ander groot verschil is ook dat een arts pas in beeld komt wanneer er iets mis is. Terwijl de Chinese Dokter er juist ook is om je op de goede, gezonde weg te houden. De Chinese Dokter is veel minder bezig met het oplossen van problemen, maar richt zich juist op het voorkomen van problemen.

Ik ben er van overtuigd dat dit principe tot veel lagere ziektekosten zal leiden. Maar wat nog belangrijker is, is dat meer mensen gezond zullen zijn en ook langer gezond zullen blijven. De kwaliteit van leven neemt dus toe.

Het is bekend dat de aandacht van een huisarts voor veel patiënten belangrijker is dat het medicijn dat ze krijgen voorgeschreven. Helaas hebben de huidige huisartsen niet echt de tijd om aan de patiënt te besteden. Aandacht blijkt echter een van de beste medicijnen te zijn tegen heel veel kwaaltjes. Een goed gesprek soms in combinatie met een placebo leveren vaak een sneller herstel op dan de klacht aanhoren en een medicijn voorschrijven.

Investeren in Je Gezondheid!

Ik schreef al over Investeren in Gezondheid! De Chinese Dokter is daar dus een goed voorbeeld van. Hij probeert je op het rechte gezondheidspad te houden.

Ons zorgsysteem doet het dus anders. Daarom moeten wij dus zelf op zoek naar de mogelijkheden onze vitaliteit te verbeteren en daar mee aan de slag gaan.

Rol voor Adviseurs en Coaches

Veel mensen echter geen tijd om zich te verdiepen in alles wat goed voor de eigen vitaliteit is. Gelukkig zijn er echter vele adviseurs en coaches. Zij kunnen je helpen om je vitaliteit te optimaliseren.

De adviseurs en coaches nemen in onze maatschappij feitelijk een stukje van de rol van de Chinese Dokter voor hun rekening. Zij zijn er bij gebaat dat het jouw goed gaat. De adviezen van een goede coach leveren net als bij de Chinese Dokter een win-win-situatie op. Een goede vitaliteit voor jou en inkomsten voor de coach.

Het is aan jou waar je liever je geld aan besteedt. Vitaliteit of Problemen oplossen?!

Rol van het Internet

Ook op het internet kun je veel informatie vinden over gezondheid en vitaliteit. Deze site is daar natuurlijk een mooi voorbeeld van. Onze missie is om mensen te informeren over de (keuze)mogelijkheden om je vitaliteit te verbeteren. Wees echter altijd zeer kritisch. Veel sites hebben ook alleen een geldelijk gewin voor ogen via advertentie inkomsten of de verkoop van medicijnen.

Natuurlijk moeten de kosten voor een goede site ook betaald worden. Daarom stellen wij een donatie ook altijd zeer op prijs. Ook brengen wij regelmatig dossiers uit dit voor een kleine vergoeding te downloaden zijn.

Met onze site hopen wij ook een klein stukje van de filosofie van de Chinese Dokter voort te kunnen zetten. We hebben echter jouw hulp daar bij nodig om een blijvende win-win-situatie te creëren.

Jouw ervaring met Chinese Dokter!

Heb jij ervaring met Chinese Dokter of het principe hiervan? Of heb jij een mening over dit principe? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele door mij ontdekte bijzondere wetenswaardigheden met zo veel mogelijk mensen te delen, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ”
Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Blijf Op De Hoogte van Mens & Gezondheid!

Vul rechtsboven je voornaam en e-mail in en ontdek direct het Nummer 1 Mens & Gezondheid Geheim! Ook ontvang je De 7 Gouden Vitaliteits Tips waarmee je direct je voordeel kunt doen!

 

Dit is een artikel over Chinese Dokter!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Tags: , , ,

Leave A Reply (No comments so far)

The comments are closed.

No comments yet

Dieetenvoeding adsens