Boeken over Quinoa

Er zijn verschillende Boeken over Quinoa geschreven. Hieronder vind je een overzicht van heel interessante Boeken over Quinoa.

Quinoa Revolutie

Ruim 150 heerlijke en originele recepten met het superfood quinoa
Auteurs: Patricia Green en Carlyn Hemming
256 pagina’s


Steeds meer mensen vallen voor de verleiding van quinoa. Het oergraan (dat eigenlijk geen graan is, maar een kiemgroente!) is enorm in opkomst en wordt allang niet meer alleen gebruikt in salades. Green & Hemming laten met hun boek Quinoa revolutie zie hoe veelzijdig quinoa is. Ze verwerken het in taarten, toetjes, soepen, oven-, vis- en vleesgerechten en uiteraard in salades.

Quinoa is gluten- en tarwevrij en zeer rijk aan eiwitten en vitaminen. Het bevat geen cholesterol en is makkelijk verteerbaar. Het ideale ingrediënt dus voor een voedzame en gezonde maaltijd!

Klik hier voor het boek!


Koken met Quinoa

Auteur: Rena Patten
192 pagina’s


Het product quinoa is in feite zaad, maar wordt gegeten als een graan – het is niets minder dan een supergraan. De Inca’s aten dit supergraan al. Het is een van de gezondste voedingsmiddelen die er zijn.

Quinoa is:
– gluten- en tarwevrij
– zeer rijk aan eiwitten
– rijk aan vitaminen
– cholesterolvrij
– gemakkelijk verteerbaar

Dit boek bevat 90 smakelijke recepten met quinoa: soepen, brood en pasta, salades, vegetarische maaltijden, maaltijden met vlees, gevogelte of vis, evenals allerlei zoete gerechten.

Klik hier voor het boek!


Quinoa, nummer 1 Superfood

Auteur: Eric van Veluwen en Robèrt van Beckhoven


Quinoa is als ‘superfood’ in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In 75 recepten tonen chef-kok Eric van Veluwen en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa. Van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschotel en dessert.

Naast een heerlijk kookboek met uiteenlopende recepten biedt Quinoa, nummer 1 superfood informatie over de herkomst van dit ‘supergraan’ en waarom het zo supergezond is. Dankzij de vele gezonde eigenschappen is quinoa geschikt voor: coeliakiepatiënten, kracht- en duursporters, mensen die willen afvallen, vegetariërs en diabetici. Quinoa, een ‘must’ voor iedereen!

Eric van Veluwen is ambassadeur voor biologisch eten. Goed eten heeft volgens Eric geen kunstgrepen nodig. Niet alleen omdat de smaak de pan uit vliegt, maar ook uit principe. Eric heeft gekookt bij een aantal Belgische en Nederlandse restaurants met Michelinster.

Klik hier voor het boek!


The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)