Er zijn verschillende Boeken over Gluten geschreven. Hieronder vind je een overzicht van heel interessante Boeken over Gluten, Glutenallergie, Glutenvrij koken en meer.
Volgt
Auteur: Shelly L. Stuart
224 pagina’s
Is het eten van volkorenbrood en andere granen zoals pasta als basisvoedsel nog wel gezond? Zijn de grote hoeveelheden ongezond gluten, een kleverig eiwit dat voornamelijk in granen zit, die we hierdoor binnenkrijgen verantwoordelijk voor de stijging van het aantal gevallen van CVS, depressie, gewrichtsproblemen, osteoporose en voedselallergieën?
In Gevaarlijke gluten worden alle mogelijke symptomen van glutenintolerantie en glutenallergie uitvoerig belicht. Glutenintolerantie wordt te weinig (h)erkend en wordt vaak niet ontdekt. Dikwijls krijgen mensen een verkeerde diagnose waardoor ze jarenlang problemen blijven ondervinden.
Auteur Shelly Stuart bespreekt de verschillende manieren waarop glutenintolerantie kan worden getest, vertelt hoe ze zelf het glutenvrije dieet heeft uitgestippeld dat voor haar werkt, geeft tips om je lifestyle aan te passen en aanbevelingen bij complicaties.
Klik hier voor het boek!
Auteur: Rex Russel
180 pagina’s
Glutenvrij koken zonder verlies aan smaak of variatie? Meer dan tachtig recepten zijn in dit boek verzameld, stuk voor stuk glutenvrij. Voor elk moment van de dag; ontbijt, tussendoortjes, hoofdmaaltijden en heerlijke desserts.
De stap-voor-stap aanwijzingen en de prachtige foto’s laten u zien dat glutenvrij koken niet moeilijk hoeft te zijn.
Klik hier voor het boek!
Auteur: Phil Vickery
176 pagina’s
Brood, gebak en desserts: het zijn de gerechten die mensen met coeliakie, glutenintolerantie en glutenallergie het meest missen. Phil Vickery greep deze culinaire uitdaging aan en ontwikkelde een verzameling van zo’n 70 baanbrekende recepten voor gebak, brood en koekjes die allemaal zo lekker zijn dat je nooit zou bedenken dat ze glutenvrij zijn.
In het eerste deel van het boek wordt ingegaan op een glutenvrije voeding en wordt uitgelegd wat dit betekent voor brood en gebak. Phil leidt de lezer langs alle benodigde ingrediënten in de glutenvrije voorraadkast en geeft verschillende eenvoudig te maken glutenvrije bloemmixen die in alle recepten in dit boek worden gebruikt.
Vanuit zijn met een Michelinster bekroonde culinaire ervaringen geeft Phil heerlijke glutenvrije varianten op koekjes en cupcakes, taart, repen, brood, desserts en zoete snoeperijen. Van vanillecakejes en chocoladebrownietaart tot pecan-honingkoek en foccacia: Heerlijk glutenvrij bakken staat boordevol met recepten voor de hele familie. Het is het enige glutenvrije bakboek dat u nodig hebt!
Phil Vickery is een van de meest talentvolle en populaire chefs van Engeland. Hij verschijnt vaak op de tv als vaste chef-kok van This Morning en in Ready, Steady Cook. Daarnaast schreef hij enkele bekroonde boeken en is hij bovendien culinair ambassadeur van de Engelse coeliakievereniging.
Klik hier voor het boek!
Auteurs: Christiane Schäfer en Ellen Stemmer
128 pagina’s
Hebt u last van glutenintolerantie, glutenallergie of coeliakie en mist u de geur van vers brood en broodjes bij het ontbijt? Verlangt u naar lekkere taarten en vlaaien bij de koffie en het dessert, naar koekjes en gebak op feestdagen? Vanaf nu kunt u opgelucht ademhalen en weer genieten van uw lievelingsgebak!
In dit boek maakt u stap voor stap kennis met glutenvrije bakingrediënten en meelsoorten en hun toepassingen. In combinatie met praktische tips en zorgvuldig geteste recepten van onze experts kunt u weer met volle teugen genieten van wafels, chocoladecake, appeltaart, beignets, roomsoezen en hartig gebak, zoals pizza of quiche.
– 99 recepten voor iedere gelegenheid, waar ook uw familie en gasten van kunnen genieten.
– Een overzicht van bekende en minder bekende glutenvrije meelsoorten en bakingrediënten.
– Achtergrondkennis begrijpelijk uitgelegd: voedingssuggesties voor mensen met coeliakie om gezond en lekker te eten.
Klik hier voor het boek!