Boeken over Migraine

Er zijn verschillende Boeken over Migraine geschreven. Hieronder vind je een overzicht van heel interessante Boeken over Migraine.

Migraine Onder Controle

Het “Migraine Onder Controle” programma is met zijn kleine 100 pagina’s het meest uitgebreide boekwerk om regelmatig terugkerende migraine en hoofdpijn DEFINITIEF te genezen! Buiten een groot gedeelte aan informatie over migraine bevat het ook een zeer uitgebreid oefenprogramma met uitgebreide oefeningen om migraine snel en effectief onder controle te houden.


Leven met chronische hoofdpijn

Auteur: Alexandr4a de Bruijn-Kofman


Een kwart van alle Nederlanders heeft minstens één dag per week last van
hoofdpijn; ruim een half miljoen mensen lijdt zelfs dagelijks aan hoofdpijn.

Chronische hoofdpijnen – zowel spanningshoofdpijn als migraine – verminderen
de kwaliteit van leven aanzienlijk. De pijn heeft een grote impact op vrijwel alle aspecten van je dagelijkse leven en belemmert je in je werk en sociale activiteiten.
Dit gaat vaak gepaard met emotionele problemen, waardoor ook de naaste omgeving onder de kwaal gebukt gaat. Kortom: lijden aan chronische hoofdpijn zet je leven op zijn kop.

Leven met chronische hoofdpijn laat zien dat aan de basis van chronische hoofdpijn een lichamelijke overgevoeligheid ligt. Het lichaam kan door een scala aan factoren zodanig worden geprikkeld dat de hoofdpijn wordt uitgelokt of in stand wordt gehouden.

Dit boek helpt je te ontdekken welke factoren bij jou een rol spelen en geeft je ‘gereedschap’ om er anders mee om te gaan. Hierdoor is het mogelijk de hoofdpijn aanzienlijk terug te brengen. Een bijgeleverde cd met ontspanningsoefeningen maakt het nog gemakkelijker om zelf aan de slag te gaan.

Klik hier voor het boek!


Migraine

Auteur: Oliver Sacks
415 pagina’s


In dit fascinerende standaardwerk behandelt Oliver Sacks achtereenvolgens de ervaringen van patiënten, de verschillende oorzaken en de kenmerken van een aanval en de behandeling van migraine.

“Briljante inzichten in het functioneren van de hersenen.” The New York Times Book Review

Oliver Sacks (Londen, 1933) is hoogleraar neurologie. Hij verwierf internationale faam met onder meer De man die zijn vrouw voor een hoed hield en Ontwaken in verbijstering, waarin hij zich op onnavolgbare wijze in de belevingswereld van zijn patiënten weet te verplaatsen.

Klik hier voor het boek!


Minder hoofdpijn en migraine

Auteur: Karol van Bastelaar
168 pagina’s


De laatste jaren wordt in de media steeds meer aandacht besteed aan de kwaal hoofdpijn.
Terecht, want in Nederland hebben 1,4 miljoen mensen regelmatig een migraineaanval en 400.000 lijden aan chronische spanningshoofdpijn.
Medicijnen en andere therapieën helpen maar een deel van de patiënten en dan vaak nog maar voor een deel van hun klachten.
De geschatte jaarlijkse kosten door arbeidsverzuim en voor medische hulp bedragen 3 miljard euro!

De schrijver van Minder hoofdpijn en migraine heeft zelf een ruime ervaring met hoofdpijn, medicijnen en therapieën.
Hij geeft een beeld van het leven van een hoofdpijnpatiënt, maar beschrijft ook op een goed leesbare manier de methode die hij ten slotte vond om zijn hoofdpijn voor een belangrijk deel terug te dringen.
Deze methode is gebaseerd op eigen ervaring, maar is getoetst aan die van een aantal therapeuten van naam en mede-patiënten.
Het is een boek dat andere lijders aan chronische hoofdpijn hoop zal geven, want zijn methode is toepasbaar voor iedereen.
Door de opgenomen cases zal de herkenning bij hoofdpijnpatiënten nog worden versterkt.
Ook (psycho)therapeuten en medici zullen in dit boek een aantal principes en tips vinden die een aanvulling kunnen vormen op de reguliere praktijk.

Op dit ogenblik zijn slechts enkele boeken over hoofdpijn beschikbaar.
De meeste daarvan, evenals eerder verschenen en niet langer leverbare titels, hebben vooral een beschrijvend karakter.
Dit boek is bijzonder omdat het een heel andere opzet heeft en zich toespitst op oplossingen met een bewezen effectiviteit.
De aanwijzingen zijn helder en houden voortdurend rekening met de situatie van de patiënt.

Drs. Wim Kort, de huisarts met dertig jaar ervaring die het voorwoord schreef: “Mensen met chronische hoofdpijn zullen in deze beschrijving veel herkennen.
Zijn actiepunten bieden aanknopingspunten om de eigen situatie te verbeteren.”

Klik hier voor het boek!


Medische hypnotherapie

Auteur: Jos Olgers
300 pagina’s


Al tweehonderd jaar tonen vooraanstaande hypnotherapeuten, artsen en onderzoekers aan dat hypnotherapie een belangrijke rol kan spelen in de behandeling van een groot aantal veel voorkomende lichamelijke klachten. De laatste jaren stapelen positieve onderzoeksresultaten op dit gebied zich op.

Medische Hypnotherapie beschrijft op een praktische manier de hypno-therapeutische behandeling van een aantal lichamelijke klachten. Veel therapeuten kunnen je vertellen dat je heel goed met hypnose kunt werken aan lichamelijke klachten als migraine, hoge bloeddruk, maagzweer, astma, pijn, allergieën en PDS. Bij de vraag echter: “Hoe pak je dit concreet aan?”, is men meestal niet zo goed geïnformeerd. In de vakliteratuur licht men soms een tipje van de sluier op. Helaas blijft het daar dan bij.

Jos Olgers nam kort na de eeuwwisseling de uitdaging aan en onderzocht tien jaar lang hoe hypnose praktisch ingezet kan worden bij de behandeling van deze klachten. Dit boek is het eindresultaat van zijn uitgebreide onderzoek. Hij beschrijft op een heldere wijze de achtergronden van de klachten. Wat gebeurt er lichamelijk? Wat kan er emotioneel meespelen? Spelen bepaalde persoonlijkheidskenmerken een rol? Deze lichamelijke processen en de psychosomatiek dienen over het algemeen als basis voor de behandelwijze van de klachtspecifieke technieken, suggesties en metaforen. Een uitgebreid bronnenonderzoek is de basis van dit boek. Hiernaast put Jos Olgers uit zijn ervaring als hypnose- en regressietherapeut. Ook de ervaring van Bertien van Woelderen was een belangrijke bron. Zij is naast hypnose- en regressietherapeut ook verpleegkundige, docent en auteur van diverse vakboeken.

Jos Olgers (1954) werkt sinds 1984 als hypnose en regressietherapeut. Vanaf 1989 geeft hij les in dit vak en sinds 1999 doet hij dit als mededirecteur van de Academie voor Hypnose- en Regressietherapie TranceArt in Den Haag. In 2005 verscheen van zijn hand het succesvolle Handboek Hypnotherapie. Heelheid in wording: de praktijk van de hypnose- en regressietherapie. Met dat boek bewees hij al dat hij ingewikkelde materie helder en simpel weet over te brengen.

Klik hier voor het boek!


The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet