Vitamine A!

Vitamine A is een onmisbare stof voor je lichaam. Het helpt om je huid in goede conditie te houden en bovendien draagt deze vitamine bij aan een goed zicht.

Een teveel aan vitamine A is echter weer ongezond: dit heeft een schadelijk effect op de lever en de botten. Vooral zwangere vrouwen moeten een te hoge dosis zien te vermijden: teveel vitamine A is schadelijk voor het ongeboren kind.

Vitamine A vind je vooral in zuivelproducten als kaas en margarine, eieren, vis en bepaalde groentes.

Retinol is een andere benaming voor vitamine A: beide termen duiden op dezelfde stof.

De benamingen betacaroteen en vitamine A worden nog wel eens door elkaar gebruikt, maar dit is niet terecht. Betacaroteen, wat je onder andere in wortels en andere sterk gekleurde groentes en fruit tegenkomt, kan in het lichaam worden omgezet in vitamine A. Dit zorgt nog wel eens voor verwarring maar deze stoffen zijn dus níet dezelfde. Betacaroteen is wat je noemt een provitamine, of voorloper, van vitamine A. Een andere, juiste benaming van betacaroteen is dus pro-vitamine A.

Jouw ervaring met Vitamines?

Heb jij ervaring met Vitamines die je met ons wilt delen? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag of je interessante oplossingen gevonden hebt.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Vitamine A!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet