Vochttekort Slecht Voor Je Humeur!

Denk nu niet meteen dat je flink aan de alcohol moet. In tegendeel! Alcohol is vochtafdrijvend en ook slecht voor je humeur. Vaak niet direct, maar wel binnen enkele uren, wanneer de kater zich meldt!

Maar dat bedoel ik hier niet met drinken. Ik bedoel hier met drinken het innemen van vocht, dus eigenlijk water!

Klein beetje Vochttekort is al slecht voor je humeur!

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat slechts een klein vochttekort al zorgt voor stemmingswisselingen en met name een slechter humeur. Bij vrouwen komt dit meer voor dan bij mannen. Mannen daarentegen krijgen bij een licht vochttekort meer problemen met waakzaamheid en het werkgeheugen. Helder denken wordt er door bemoeilijkt

Het onderzoek van de Universiteit van Connecticut wees uit dat slechts een klein vochttekort al van invloed is op de prestaties, het energieniveau, het humeur en het denkvermogen. Opvallend hierbij was ook dat het niet uitmaakte of testpersonen 40 minuten op de lopende band hadden gelopen of gewoon stil in een stoel hadden gezeten. Men constateerde dat er al sprake was bij een “Milde uitdroging” bij een vochttekort van 1,5%.

Opvallend is ook dat wanneer wij een dorstprikkel krijgen, er meestal al sprake is van 1 tot 2% uitdroging en worden onze fysieke en mentale prestaties dus al negatief beïnvloed. Het is dus belangrijk om voldoende te drinken en te voorkomen dat je dorstprikkels krijgt. Houd ook de kleur van je urine in de gaten. Wanneer deze anders dan blank of licht geel van kleur is, is dit een sterke indicatie voor uitdroging.

Jouw ervaring met Vochttekort!

Heb jij ervaring met Vochttekort en de gevolgen voor je humeur? Heb je nog goede tips voor ons bijvoorbeeld? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan rechtsboven in deze pagina even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Met dank aan JournaalVitaal.nl

Dit is een artikel over Vochttekort en je Humeur!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Tags:

Leave A Reply (No comments so far)

The comments are closed.

No comments yet

Dieetenvoeding adsens