Dit Is Wat Je Moet Weten Over Je REM Slaap!

Het eerste stadium van je slaap wordt de REM slaap genoemd. REM staat voor Rapid Eye Movement. Deze eerste fase van je slaap is een heel belangrijke fase en wordt gekenmerkt door snelle oogbewegingen (met gesloten oogleden).

De REM slaap wordt geassocieerd met dromen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat ieder mens REM slaap heeft. Zelfs een aantal maal per nacht. Dus ieder mens droomt.

Mensen die beweren dat ze nooit dromen, hebben waarschijnlijk minder indrukwekkende dromen die niet zo snel worden onthouden.

Een droom duurt gemiddeld ongeveer 15 minuten. In totaal brengen we jaarlijks 600 uur ‘dromend’ door.

De hoeveelheid REM slaap per nacht is afhankelijk van de leeftijd. Het blijkt dat jonge kinderen meer slapen en relatief ook meer REM slaap hebben. Het aantal ‘droomuurtjes’ neemt af met de leeftijd.

De REM slaap is een onmisbaar onderdeel van de slaap. Indien mensen gedurende één nacht steeds wakker worden gemaakt tijdens hun REM slaap, zullen zij de nacht erna de gemiste REM slaap proberen in te halen.

Jouw ervaring met REM slaap?

Heb jij ervaring met REM slaap of dromen? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over REM slaap!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet