Insuline
Het hormoon insuline wordt aangemaakt door de pancreas om overtollige suikers in het bloed af te breken. Bij een diabeet werkt de pancreas niet zoals het moet. De insuline wordt niet of nauwelijks aangemaakt. Het feit dat de bloedsuikerwaarden niet onder controle gehouden kunnen worden, noemt men diabetes. De hierbij behorende klachten kunnen sterk uiteen lopen. Wanneer er geen insuline wordt aangemaakt, is de meest belangrijke medicatie in dit geval het van buitenaf toedienen van extra insuline.
Ons lichaam heeft een eigen stofwisselingssysteem. Het breekt voedingstoffen, zoals suikers en zetmeel af tot bloedsuiker. Het lichaam heeft bloedsuiker nodig voor energie. Het insuline hormoon bepaald, hoeveel energie ieder lichaamsdeel nodig heeft en zorgt voor de juiste toediening in de organen. Bij een diabetes patiënt, is dit hormoon niet in balans. Er gaan geen belletjes af, bij een te groot toevoer. De bloedsuikerwaarden stijgen door opstapeling van de suikers in het bloed. Op den duur, gaan de extra suikers, die niet worden verbruikt complicaties veroorzaken in het lichaam. Dus behandeling van diabetes is een noodzaak.
Insuline onder controle door dieet!
Bij een eerste constatering van diabetes type 2 wordt de patiënt een dieet opgelegd. In de meeste gevallen, kan overgewicht het probleem zijn bij een onregelmatig bloedsuikerwaarden spiegel. De insuline hormoon, kan het even niet redden in zijn eentje. Ook bij de zwangerschap komt het voor, dat dit hormoon te weinig werkt en zal de zwangere vrouw ook leiden aan zwangerschapsdiabetes.
Insuline onder controle door medicatie!
Werkt een dieet niet, en stabiliseren de waarden niet, dan wordt het insuline hormoon in eerste instantie gestimuleerd door een pil. Dit pilletje geeft de insuline hormoon een sein, wanneer er nieuwe voedingsstoffen op komst zijn. Bijvoorbeeld net voor een maaltijd. Zo kan de pancreas alvast insuline hormonen aanmaken, wat voldoende moet zijn voor de komende voedingsstoffen.
Diabetes is helaas geen ziekte, dat zomaar verdwijnt. Een verslechterde insuline aanmaak, wordt er niet beter op. Na verloop van tijd, zal het noodzakelijk worden om toch extra insuline toe te dienen. Door middel van insuline injecties. Voor iedere maaltijd of juist er na, wat afhankelijk is van het soort insuline, spuit de patiënt een hoeveelheid insuline bij. De hoeveelheden per keer wordt nauw bijgehouden en worden samen met de internist bepaald. Een te groot hoeveelheid, kan er voor zorgen, dat een patiënt te weinig suikers in het bloed overhoudt en hierdoor in een hypo valt. Bij te weinig toediening kunnen de suikers weer opstapelen en kunnen ernstige gevolgen veroorzaken. Insuline toediening gaat nauw samen met het meten van de bloedsuikerwaarden, voor en na een maaltijd.
Houd je insuline in de gaten!
Insuline is erg belangrijk voor het menselijk lichaam. Of je een diabeet bent of niet, het insuline hormoon moet zijn werk goed doen. Merk je, dat je in een afgelopen periode last hebt van veel dorst en van veel urineren, dan is het aan te raden om even een arts te raadplegen. Het kan zijn, dat je insuline hormoon productie aan het verslechteren is. Je kunt de noodzaak voor extra insuline toediening het beste zo lang mogelijk uitstellen, door op tijd te reageren. Luister naar je lichaam.
Jouw ervaring met Insuline?
Heb jij ervaring met Insuline? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.
Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!
Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!
Dit is een artikel over Insuline!
Laatste berichten van Bert (toon alles)
- Radon - 14 januari 2013
- 7 dagen - 8 januari 2013
- Chinese Dokter - 4 januari 2013
You must be logged in to post a comment.
No comments yet
Leave A Reply (No comments so far)