Diabetes Type 2

Naast diabetes type 1 bestaat er ook een diabetes type 2. Het verschil is, dat bij type 2 de insulineproductie ontregelt is terwijl bij type 1 het lichaam de insulinehormoon als vijand ziet en aanvalt, zodat er helemaal geen insuline in het lichaam actief kan zijn.

Bij diabetes type 2 valt het afweersysteem het insulinehormoon niet aan. In de meeste gevallen wordt er gewoon insuline aangemaakt, maar is het systeem ontregeld. Het lichaam kan niet genoeg insuline aanmaken of de insuline wordt niet goed genoeg benut.

Wanneer de insuline hormoon in het lichaam zijn werking verliest, heet dat insulineresistentie. Het lichaam accepteert de werking van de insuline hormoon niet meer. Hierdoor worden de suikers in het bloed niet of nauwelijks omgezet in energie. Op den duur gaan de suikers opstapelen en wordt de bloedsuikerwaarde enorm hoog.

Oorzaak en Aanpak Diabetes Type 2

De grootste oorzaak van diabetes type 2, is meestal een langdurig te grote inname van koolhydraten en suikers, vaak met als gevolg overgewicht. Het lichaam maakt insuline aan, maar deze is niet genoeg om alle suikers om te kunnen zetten in energie. Extra beweging en afvallen, maakt enorme verschillen in de bloedsuikerwaarden. Bij overgewicht wordt het orgaan, dat insuline aanmaakt overbelast en komt het tekort. Dat wordt minder naarmate het patiënt afvalt tot het streefgewicht.

Diabetes type 2, ontstaat in de loop van tijd. Voor de meeste patiënten komt het onverwacht. In de eerste fase worden diabetes type 2 patiënten behandeld met diëten en beweegschema’s. Indien de Hba1C niveau boven toegestane waarden ligt, komt er medicatie van pas. Er zijn pillen, die de insuline aanmaak en de toepassing ervan stimuleren en voor ergere gevallen kan insuline worden bij gespoten met een insuline pen.

Diabetes Type 2 kan grotendeels worden vertraagd. Als er geen sprake is van ouderdomssuiker, dan kan met sporten en afvallen de extra insuline behoefte tot 0 eenheden worden teruggedrongen. Uiteraard is een strikt opvolging van bewegen en gezond eten een vereiste. Bij ouderdom, is het orgaan trager gaan werken, waardoor medicatie altijd een noodzaak zal blijven.

Jouw ervaring met Diabetes Type 2?

Heb jij ervaring met Diabetes Type 2? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Diabetes Type 2!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet