Verkoudheid

Vooral in de winter worden veel mensen geconfronteerd met verkoudheid en hebben last van verstopte neuzen, keelpijn, hoestbuien en tranende ogen. Ontdek hoe je dit kunt voorkomen en wat je er tegen kunt doen!

Verkoudheid is seizoensgebonden!

In de winter hebben we meer kans op verkoudheid. Verkoudheid is vooral seizoensgebonden. Dit is te wijten aan het klimaat. In de winter leven we zowel binnen als buiten en het contrast van de plotse afkoeling werkt verkoudheid in de hand. Daar komt bij dat onze weerstand in de winter over het algemeen lager is als in de zomer en we daardoor gevoeliger zijn voor verkoudheid.

Rokers lopen meer risico op verkoudheid en zijn vaker verkouden. Bij rokers worden vooral de slijmvliezen geprikkeld door de rook. Deze zijn hierdoor vatbaar voor uitbreiding van de ontsteking.

Voorkomen van verkoudheid!

Verkouden worden is niet altijd te voorkomen, maar je kunt er wel veel aandoen. Zorg voor een hoge weerstand met gezonde voeding, door voldoende te slapen en voldoende te bewegen.

Zorg ook voor frisse lucht. Vooral in de winter blijft men vaak in afgesloten ruimten zitten waar de lucht niet wordt ververst. Het aantal virussen en bacteriën neemt in die ruimten dan ook gemakkelijk toe. Eén à twee keer per dag even een kwartiertje luchten zorgt voor schone lucht zonder dat het gelijk koud wordt.

Thee met honing tegen verkoudheid

Een verkoudheid kun je best zelf verzorgen met middeltjes uit grootmoeders tijd. Sommige middeltjes uit grootmoeders tijd zoals hete thee met citroen en honing of hete kippensoep kunnen het leed een beetje verzachten, ook kruidenthee kan verluchting brengen.

Stoombad tegen verkoudheid

Een stoombadje is ideaal bij een verstopte neus. Doe 1 theelepel kamille in 1 liter kokend water en adem de opstijgende dampen diep in. Ga met je hoofd zo dicht mogelijk boven het dampende stoombadje en adem diep in. Probeer door je neus in te ademen. Na verloop van tijd zul je merken dat dit gemakkelijker gaat. Doe een handdoek over je hoofd zodat de damp niet te snel langs je kan verdwijnen.

Zeg Nee tegen Neusspray

Geneesmiddelen die je snotneus in een nacht wegtoveren, brengen weinig baat. Gebruik je te vaak neusdruppels of neusspray gaan de slijmvliezen in je neus opzwellen en heb je nog meer druppels nodig. Ze maken je gevoeliger voor verkoudheid. Maak liever gebruik van een zoutoplossing (1 koffielepel zout per glas). Wanneer je dit regelmatig opsnuift zullen je slijmvliezen ook slinken en kun je vrijer ademen.

Lucht regelmatig

Vochtige lucht kan verlichting brengen bij een prikkelhoest of een verstopte neus. Daarom wordt wel eens gesteld dat luchtbevochtigers helpen tegen verkoudheid. Regelmatig luchten is echter een veel betere en gezondere manier om de luchtvochtigheid te verhogen en tevens frisse schone lucht in huis te halen. Dat laatste doet een luchtbevochtiger namelijk niet. Bij langdurig gebruik kunnen luchtbevochtigers zelfs een broeihaard van bacteriën en schimmels worden.

Extra Vitamines Tegen Verkoudheid

Ben je verkouden, dan kunnen extra vitamines je helpen je weerstand te verhogen. Vooral vitamine C is een verkoudheid killer. Vitamine C kun je in tabletvorm kopen, maar vitamine C zit ook in fruit en groente. Vooral citrusvruchten zijn rijk aan vitamine C. Meer over de kracht van vitaminen lees je in Mens & Gezondheid Dossier: Vitamines!

Homeopathie tegen verkoudheid

Er zijn verschillende homeopathische middelen die je kunnen helpen om je weerstand te verhogen en om de strijd met de verkoudheid aan te gaan. Homeopathie werkt niet alleen symptoombestrijdend, maar pakt ook de bron aan. Bij verkoudheid vaak een te lage weerstand. Weerstand verhogende middelen zijn bijvoorbeeld Echinacea en Echina Forte. Meer over de kracht van homeopathie lees je in Mens & Gezondheid Dossier: Homeopathie!

Wat Is Jouw Ervaring Met Verkoudheid?

Heb jij ervaring met Verkoudheid? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek Het Nummer 1 Geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Verkoudheid!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet