Stinkende Urine

Heb jij last van stinkende urine? Dan is het goed dat je dit artikel over stinkende urine aandachtig leest. Je zult onder andere ontdekken wat je tegen stinkende urine kunt doen.Bij urine kunnen er enorm veel verschillende afwijkingen voorkomen die kunnen duiden op een aandoening of ziekte. Over het algemeen schenken mensen maar weinig aandacht aan hun urine. Toch kan urine een hele hoop zeggen over het lichaam en wat zich in het lichaam afspeelt. Het is dus verstandig als men genoeg aandacht besteed aan hun urine en dus ook hun lichamelijke gesteldheid. Maar hoe werkt het lichaam eigenlijk het overtollige vocht en afvalstoffen weg?

Elke dag eet en drinkt een mens genoeg om de dag door te komen. Soms meer, soms minder. Toch moeten deze voedingsstoffen opgenomen worden in het lichaam en de afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd. De afvalstoffen komen in het bloed terecht. Door de nieren worden deze afvalstoffen uit het bloed gefilterd. Dit is de urine. De urine wordt via de blaas uit het lichaam geloosd. Zo wordt het lichaam gereinigd van de afvalstoffen die men binnen krijgt of die ontstaan tijdens de vele processen in het lichaam.

Donker gekleurde urine

Urine kan door aandoeningen een donkere kleur krijgen. Donkere urine kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door dat er bloed in urine zit. Als er bloed in de urine zit kan dit een teken zijn van verschillende aandoeningen. Het kan een milde aandoening zijn, zoals een blaasontsteking, maar het kan ook een kwaadaardige aandoening zijn als kanker. Het is dus verstandig dat de huisarts wordt ingeschakeld als er bloed in de urine gevonden wordt.
Naast bloed in de urine kan er door stoffen in het lichaam die afgescheiden worden ook een donkerbruine urine worden geconstateerd. Bij een leverontsteking wordt er bijvoorbeeld meer urobiline afgegeven. Dit wordt ook via de urine uit het lichaam gevoerd. Zo zijn er verschillende afwijkingen in het lichaam die er voor kunnen zorgen dat de kleur van de urine donkerder wordt dan normaal. De dokter kan hier meer uitleg over geven.

Stinkende urine

Gekleurde urine hoeft niet te stinken, maar dat kan wel. Maar ook heldere urine kan stinken. Wanneer dit veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld geurstoffen uit de voeding, is dit niet erg. Maar helaas zijn er ook andere factoren die de oorzaak van stinkende urine kunnen zijn.

Wanneer je koffie drinkt kan het zijn dat je bij een latere toiletgang deze koffie in je urine terug kunt ruiken. Ook wanneer specerijen en sterk gekruide producten gegeten hebt, kun je dit in je urine ruiken. Hetzelfde geldt wanneer je uien hebt gegeten! En zo zijn er nog vele producten die een reuk aan je urine kunnen geven. Dit ruiken van de urine is echter niet hetzelfde als stinkende urine.

Echt stinkende urine komt niet zo vaak voor en heeft helaas vaak een minder prettige oorzaak. Zo kan het zijn dat er een verbinding is ontstaan tussen de plasbuis en endeldarm. Hierdoor kan er ontlasting in de urine komen, wat door de reactie die urine en ontlasting aangaan, stank veroorzaakt. Normaal gesproken is deze verbinding niet aanwezig. Deze kan echter door een infectie of verwonding ontstaan. Het kan ook ontstaan door de uitzaaiing van een tumor en de bestraling hiervan.
Als u dus last heeft van echt stinkende urine kan het beste de huisarts geraadpleegd worden. Echt stikkende urine is vaak een signaal dat er echt iets mis is. En dat moet zeker onderzocht worden.

Urine-onderzoek

In alle gevallen geldt dat wanneer u het niet vertrouwd, u het beste uw huisarts kunt raadplegen. Er zijn echter ook verschillende zelftesten op de markt. Met deze zogenoemde Thuistesters kunt u een hele boel onderzoeken snel en eenvoudig thuis uitvoeren.

Meer informatie over Stinkende Urine!

Andere interessante uitgaven over Stinkende Urine vind je de bibliotheek op deze site bij boeken over Stinkende Urine.
Lees ook de artikelen:

Urine

Bloed in Urine

Donkere Urine

Troebele Urine

Wat Is Jouw Ervaring Met Stinkende Urine?

Heb jij ervaring met Stinkende Urine? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Blijf Op De Hoogte van Mens & Gezondheid!

Meld je hieronder aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Wanneer je je nu aanmeldt voor de Mens & Gezondheid Infomails, ontvang je tevens nog een verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Stinkende Urine!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet