Syndroom van behcet

Het Syndroom van Behcet is een zeldzaam syndroom. Het Behcet syndroom heeft een breed scala aan klachten, wat de diagnose stellen bemoeilijkt.

Het Syndroom van behcet is een syndroom die, hoewel het over de hele wereld voorkomt, behoorlijk zeldzaam is. Exacte cijfers zijn er niet bekend, maar men vermoedt dat er in Nederland slechts 1 op de 100.000 mensen met de aandoening te maken krijgt. De kans dat je de aandoening krijgt lijkt als het ware wel afhankelijk van het land waarin je woont. In Oost-Azië is de kans dat u met de aandoening te maken krijgt bijvoorbeeld aanzienlijk hoger dan in andere delen van de wereld. In Turkije zouden zo’n 80 op 100.000 mensen met de aandoening te maken krijgen.

Opmerkelijk is vooral dat men er tot op de dag van vandaag nog niet in is geslaagd om te achterhalen wat de precieze oorzaak is van het Syndroom van behcet, of welke mensen er nu tot de risicogroep behoren. Het feit dat het Syndroom van behcet ook slechts zeer zelden voorkomt doet hier als vanzelfsprekend geen goed aan. Onderzoek in de toekomst zal moeten gaan uitwijzen wat de precieze oorzaak is van de aandoening, maar er wordt vermoed dat het zou gaan om één of meerdere virussen.

Symptomen Syndroom van behcet

De symptomen kunnen bij het Syndroom van behcet sterk afhankelijk zijn van persoon tot persoon. Over het algemeen stellen we echter vast dat enkele symptomen bij het merendeel van de patiënten aanwezig is. Denk hierbij niet alleen aan aften in de mond, maar ook op de genitaliën. In zowat 70 procent van de gevallen hebben mensen die lijden aan de aandoening hier last van. Ook oogontstekingen komen bij het overgrote merendeel (tot 75% van de gevallen voor). Andere verschijnselen die in eerste instantie een onschuldige griep zouden kunnen doen vermoeden zijn hoge koorts en hoofdpijn. Ook pijn aan de gewrichten en zelfs in de borst zijn symptomen die vaak de kop opsteken, maar niet kenmerkend zijn voor deze aandoening.

Diagnose Syndroom van behcet

Het stellen van de diagnose gebeurt in principe in verschillende stappen. Allereerst zal er gekeken worden of er zich zogenaamde aften in de mond bevinden. Is dit het geval, dan zal de arts de vraag stellen of de patiënt in kwestie regelmatig last heeft van deze vervelende zweertjes in de mond. Is het antwoord positief, dan kan dit een eerste reden zijn om te denken in de richting van het Syndroom van behcet. Om met zekerheid te kunnen stellen dat het om deze aandoening gaat zal de behandelende arts echter nog een extra symptoom vast willen kunnen leggen. Aften kunnen immers verschillende oorzaken hebben, en hoeven niet per se te duiden op het Syndroom van behcet.

De tweede vaststelling die gedaan dient te worden kan plaatsvinden op verschillende manieren. Naast aften in de mond zijn er bij mensen die lijden aan de aandoening eveneens op frequente basis aften op de genitaliën terug te vinden. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. De diagnose kan verder eveneens gesteld worden aan de hand van frequente oogontstekingen en huidproblemen. Het ultieme bewijs wordt doorgaans geleverd door de ontsteking van de huid na een prik met een naald.

Jouw ervaring met het Syndroom van Behcet.

Heb jij ervaring met het Syndroom van Behcet? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over het Syndroom van Behcet!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet