Syndroom van Apert

Het Syndroom van Apert is een aandoening die wereldwijd zeer zeldzaam is. Toch bestaat er de nodige discussie over de correctheid van de resultaten. Het ene onderzoek toonde in het verleden bijvoorbeeld aan dat er slechts 1 op 180.000 mensen met de aandoening te maken krijgt terwijl een ander onderzoek het hield op 1 op 60.000 dat is natuurlijk een flink verschil. Officieel wordt echter rekening gehouden met de eerste uitkomst. Dit zou willen zeggen dat er per jaar slechts één geval van het Syndroom van Apert in Nederland bijkomt.

Het Syndroom van Apert is een dominant erfelijke aandoening. Dit wil zeggen dat iemand die aan de aandoening lijdt en een kind ter wereld brengt grote kans heeft dat ook het kind met de aandoening te maken zal krijgen. Daar het syndroom wordt veroorzaakt door een mutatie van een gen in chromosoom 10 bestaat er geen mogelijkheid om het overdragen van de aandoening te voorkomen of het risico er van te beperken.

Symptomen Syndroom van Apert

De symptomen van het Syndroom van Apert zijn zeer eenvoudig te herkennen. De vervroegde sluiting van de schedelnaden zorgt er immers voor dat het middendeel van het gezicht in groei achterblijft. Daarnaast zijn de vingers en tenen vaak korter dan normaal. In diverse gevallen werd vastgesteld dat deze ook samengegroeid waren. Dit maakt wel duidelijk dat de symptomen per geval kunnen verschillen, en ze vooral afhankelijk zijn van de ernst van de aandoening.

Gevolgen van de aandoening Syndroom van Apert

Het vervroegd sluiten van de schedelnaden zorgt op vlak van uiterlijk voor een aantal problemen. Het uiterlijk van mensen die lijden aan het Syndroom van Apert is dan ook vaak zeer kenmerkend waardoor het een aanleiding kan zijn voor pesterijen. Deze pesterijen kunnen er op hun beurt voor zorgen dat de persoon in kwestie geïsoleerd raakt, wat zijn of haar ontwikkeling in de weg kan staan. Op vlak van intelligentie is er doorgaans geen probleem, tenzij de hersenen schade geleden hebben. Het vervroegde sluiten van de schedelnaden kan er immers voor zorgen dat het brein zich niet volledig kan ontwikkelen. In dit geval kunnen er als vanzelfsprekend wel verschillende mentale gebreken optreden. In de meeste gevallen is dit echter gelukkig niet zo.

Behandeling Syndroom van Apert

Een mutatie van een gen is de oorzaak van het Syndroom van Apert waardoor het op zich niet te behandelen valt. In de meeste gevallen dienen mensen die aan het syndroom lijden verschillende operaties te ondergaan. Deze operaties moeten er vooral voor zorgen dat het brein de nodige ruimte krijgt om te groeien en dienen als voorzorgsmaatregel om eventuele schade aan de hersenen te voorkomen. Patiënten die niet met hun uiterlijk kunnen leven kunnen hiervoor als vanzelfsprekend een beroep doen op een cosmetisch chirurg. Op deze manier kan er voor gezorgd worden dat het uiterlijk min of meer terug normaal gemaakt kan worden.

Jouw ervaring met het Syndroom van Apert.

Heb jij ervaring met het Syndroom van Apert? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Syndroom van Apert!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet