Post polio syndroom

Het Post polio syndroom is een syndroom dat voorkomt onder mensen die ooit Polio hebben gehad. Vele jaren na herstel van Polio kan alsnog het Post Polio Syndroom de kop op steken.

Het Post polio syndroom is een syndroom die in het verleden binnen de medische wereld voor heel wat opschudding heeft gezorgd. Van de aandoening weten we immers dat het vooral (om maar niet te zeggen uitsluitend) kan gekregen worden door mensen die in een verleden te maken hebben gehad met kinderverlamming. Het zouden de zenuwtakjes zijn welke na afloop van de polio werden gevormd die aan de basis zouden liggen van de aandoening. Helaas is er tot op de dag van vandaag geen enkele behandeling gevonden die het probleem kan oplossen zodat een verdere evolutie van de ziekte kan worden verhinderd.

De vaststelling van het post polio syndroom gebeurt in de meeste gevallen al na een verkennend gesprek. De arts zal in dat geval immers zien dat er in de medische geschiedenis van de patiënt sprake was van polio. Wanneer na vijftien a veertig jaar na vaststelling van de aandoening de hieronder beschreven symptomen opduiken is er in het merendeel van de gevallen sprake van het post polio syndroom. Het wordt absoluut afgeraden om op eigen houtje medicatie te gaan innemen zonder daarvoor in eerste instantie een arts te raadplegen.

Symptomen Post polio syndroom

Vermoeidheid en pijnen in de spieren en gewrichten zijn de belangrijkste symptomen van het Post polio syndroom. Hoewel deze in eerste instantie misschien ook in de richting van bijvoorbeeld griep kunnen wijzen wordt het vaak al snel duidelijk dat er meer aan de hand is. Kenmerkend voor de aandoening is ook dat medicijnen blijkbaar geen enkele werking schijnen te hebben. Hier gaan we verder in dit artikel nog uitgebreid op in. Eveneens kenmerkend voor de aandoening is het feit dat de patiënt moeite heeft met het verdragen van koude, en ook het uithoudingsvermogen zal er aanzienlijk op achteruit gaan. Spieren die voordien nog gewoon goed konden functioneren, blijken nu opeens minder krachtig. Ook dit kan een duidelijk symptoom zijn in de richting van het Post polio syndroom.

Behandeling Post polio syndroom

Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald is het Post polio syndroom een slepende aandoening. De behandeling van de ziekte bestaat er dan ook in om de klachten zoveel mogelijk tot een minimum te beperken en een eventuele evolutie van de ziekte te proberen tegen te gaan. Opmerkelijk is vooral dat medicijnen als pijnstillers geen enkele werking blijken te hebben op de verschijnselen van de ziekte. In verschillende onderzoeken werden positieve resultaten geboekt door het gebruik van antidepressiva, maar het spreekt voor zich dat, dat nogal vrij omstreden is. Geneesmiddelen die bij vaststelling van de aandoening absoluut niet mogen toegediend worden zijn onder andere betablokkers en spierontspanners.

Jouw ervaring met het Post Polio Syndroom.

Heb jij ervaring met het Post Polio Syndroom? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over het Post Polio Syndroom!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet