Fanconi syndroom

Het Fanconi syndroom is een chronische aandoening die veroorzaakt wordt door het niet correct functioneren van de nieren, waardoor er ernstige verzuring optreedt.

Het Fanconi syndroom is een chronische aandoening die veroorzaakt wordt door het niet correct functioneren van de nieren. De functie van een gezonde nier bestaat er immers in om de goede bouwstoffen in ons bloed op te laten nemen terwijl de slechte stoffen via de urine worden afgescheiden. Bij mensen die lijden aan het Fanconi syndroom is dit echter niet het geval. Bij hun zijn het juist de goede bouwstoffen die worden afgescheiden waardoor ons lichaam doorgaans niet optimaal kan functioneren.

De behandeling van het Fanconi syndroom bestaat vooral uit het vervangen van de bouwstoffen die verloren gaan via de urine. Op deze manier kan het lichaam toch voldoende op krachten komen waardoor de klachten zoveel mogelijk beperkt kunnen worden. Onderzoeken hebben in het verleden reeds aangetoond dat de aandoening op verschillende manieren kan ontstaan. Ook erfelijkheid zou hierbij een belangrijke rol spelen.

Symptomen Fanconi syndroom

Het spreekt voor zich dat de symptomen die de kop opsteken bij het vaststellen van de aandoening verschillend zijn van geval tot geval. Daarbij is het ook zo dat de aandoening niet altijd meteen bij de geboorte van zich laat horen. Het is perfect mogelijk dat de ziekte pas op latere leeftijd uitbreekt zonder dat u er ooit eerder hinder van heeft ondervonden. De symptomen bij kinderen bij wie de ziekte min of meer aangeboren is zijn echter wel grotendeels gelijk aan de symptomen die in een latere fase kunnen optreden. Het enige grote verschil is de groeiachterstand waar kinderen mee te maken krijgen. Daarnaast worden de belangrijkste symptomen vooral vastgesteld door het onderzoeken van het bloed en de urine.

Bij mensen met het Fanconi syndroom wordt immers een grotere verzuring in het bloed vastgesteld. Verder zal tijdens een onderzoek van de urine blijken dat er sprake is van een te grote hoeveelheid eiwit en kan de patiënt tijdens het verkennend gesprek aangeven dat hij vaker dan normaal is naar het toilet moet. Een frequenter plasgedrag is dan ook één van de symptomen die gelinkt kan worden aan het Fanconi syndroom.

Behandeling Fanconi syndroom

Zoals eerder aangehaald bestaat de behandeling van de aandoening vooral in het toevoegen van de verloren gegane bouwstoffen. Vooral vitame D is in deze bijzonder belangrijk omdat dit de aandoeningen aan het bod verhelpt. Ook de zogenaamde elektrolyten dienen nauwkeurig opgevolgd en waar nodig gecorrigeerd te worden. Daar er bij het Fanconi syndroom sprake is van een chronische ziekte is er geen enkele mogelijkheid om de ziekte in de kiem te smoren. Wel kan een gepaste behandeling er voor zorgen dat de symptomen tot een minimum worden beperkt.

Jouw ervaring met het Fanconi Syndroom.

Heb jij ervaring met het Fanconi Syndroom? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over het Fanconi Syndroom!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet