Churg Strauss syndroom

Het Churg Strauss syndroom is een chronische ziekte waar men niet meer vanaf komt. Het kenmerkt zich door een chronische ontsteking van de kleine bloedvaten tot de middelgrote slagader.

Het Churg Strauss syndroom is een chronische ziekte waardoor deze na vaststelling altijd in het leven van een mens aanwezig zal blijven. Het is wel zo dat er vandaag de dag voldoende medische middelen voor handen zijn om de ziekte in te tomen waardoor deze voornamelijk naar de achtergrond kan worden verbannen. Het Churg Strauss syndroom is echter een typische aandoening waarbij er na een periode van rust een opflakkering kan ontstaan die de ziekte terug naar de voorgrond brengt. Het is na vaststelling van het Churg Strauss syndroom in ieder geval uiterst belangrijk dat er zo snel mogelijk wordt gereageerd. Op deze manier wordt voorkomen dat er schade aan de organen ontstaat.

Wanneer de aandoening niet op tijd wordt vastgesteld kan het zijn dat schade aan de organen niet meer voorkomen kan worden. Vooral het hart en de zenuwen zijn vatbaar voor de aandoening waardoor er al snel ernstige problemen kunnen optreden. Bijna iedere patiënt die in zijn of haar leven te maken krijgt met de aandoening klaagt van een aanhoudende vermoeidheid. Op zich is dit niet zo’n probleem, al kan het er in het ergste geval wel voor zorgen dat het uitvoeren van werken waarbij een grote concentratie vereist is niet langer mogelijk is.

Symptomen Churg Strauss syndroom

Het Churg Strauss syndroom is een aandoening waarbij er eigenlijk reeds voor de uitbraak van de ziekte aangetoond dient te worden wat het risico is dat een bepaalde persoon er mee in aanraking kan komen. Kenmerkend voor het Churg Strauss syndroom is bijvoorbeeld dat het in de meeste gevallen voorafgegaan wordt door goed herkenbare symptomen. Jarenlange aanhoudende problemen onder de vorm van astma, neuspoliepen en / of steeds terugkerende ontstekingen van de bovenste luchtwegen geven hiervoor een goede aanleiding. Eenmaal de aandoening actief wordt kenmerkt het zich door een chronische ontsteking van de kleine bloedvaten tot de middelgrote slagader. Het syndroom slaat vooral toe ten opzichte van de longen, huid, darmen, zenuwen en het hart.

Bloedtest en biopsie Churg Strauss syndroom

Het stellen van de diagnose van het Churg Strauss syndroom is voor de arts een belangrijke opdracht. Allereerst zal er in een verkennend gesprek worden geluisterd naar de klachten van de patiënt. Wijzen deze in de richting van het Churg Strauss syndroom, dan wordt er tijdens een bloedtest specifiek naar aanleidingen in die richting gezocht. Blijkt dat er in het bloed een bepaald type witte bloedcel aanwezig is (waarvan we u de naam graag onthouden), dan kan dat voor de arts de bevestiging geven waar hij of zij naar op zoek is. Uiteindelijk zal een biopsie uit het weefsel definitief uitsluitsel moeten bieden. Tijdens de biopsie zal er gekeken worden naar verschillende verschijnselen die in de richting van het syndroom wijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ontsteking van de bloedwand, maar ook aan een ophoping van de ontstekingscellen en het afsterven van het weefsel. Na vaststelling van het syndroom kan een kuur met medicijnen worden opgestart. In de meeste gevallen kan deze kuur er doorgaans voor zorgen dat de ziekte goed onder controle gehouden kan worden.

Jouw ervaring met het Churg Strauss Syndroom.

Heb jij ervaring met het Churg Strauss Syndroom? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over het Churg Strauss Syndroom!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet