Rosacea

Rosacea is een vervelende, meestal chronische huidaandoening. Meestal wordt gezegd dat Rosacea niet te genezen is. Toch zijn er voorbeelden van mensen die wel van Rosacea zijn genezen…

Rosacea is te herkennen aan rode vlekken in het gezicht. Dit is namelijk de plek waar het zich het meest openbaart.  Het is eigenlijk een soort uitslag op het gezicht. Rosacea is voornamelijk aanwezig op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Soms zit de uitslag ook op de oren, nek en de borst.

In het begin is de roodkleuring nog niet zo heftig, maar naar verloop van tijd kunnen de vlekken dieper rood worden. Ook kan de huid gaan zwellen. Wanneer ook de ogen last van Rosacea krijgen, krijgt men vaak last van irritatie en jeuk

Naast de rode vlekken komen soms ook puistjes voor. Daarom wordt deze aandoening ook wel eens Acne Rosacea genoemd. De puisten bij Rosacea hebben dus een totaal andere oorzaak en Rosacea heeft dan ook niets met Acne te maken. Een Acne behandeling werkt dus ook niet bij Rosacea.

Rosacea komt vooral voor bij ouderen tussen de 30 en 60 jaar uit Noord-West Europa (Nederland, België, Engeland etc.) , die vaak een lichte huid hebben. De oorzaak van Rosacea is nog onbekend. Al lijken antibacteriële behandelingen vaak wel succes te scoren, wat toch zou kunnen duiden op een bacteriële infectie. De aandoening komt vaker voor bij vrouwen, maar de verder gevorderde symptomen zijn vaak bij de mannen te vinden.

Rosacea Symptomen

Rosacea kan bij personen enorm verschillen. Toch zullen er bij de aandoening altijd één van de onderstaande symptomen aanwezig zijn:

Blozen: Mensen die Rosacea krijgen hebben vaak aanleg voor rood worden of blozen. Als iemand dus in verlegenheid wordt gebracht worden zij vaak erg rood. Natuurlijk kan iedereen wel eens rood worden als die zich schaamt, maar dit is dan in een mindere vorm.

Rode pukkels of puistjes: Puistjes en rode pukkels kan een symptoom van rosacea zijn. Deze pukkels en / of puistjes kunnen een branderig gevoel geven.

Blijvende roodheid: Blijvende roodheid is het meest voorkomend symptoom. Het ziet er uit als een door de zon verbrandde huid die niet weg gaat.

Zichtbare bloedvaten: Het kan voorkomen dat er bloedvaten zichtbaar zijn op de huid.

Opgezwollen rode vlekken in het gezicht

Oogirritatie

Naast deze symptomen kunnen er nog andere factoren zijn die op rosacea wijzen. Dit kunnen geïrriteerde ogen of een prikkende huid zijn. Vooral als er een koude wind waait kan de huid hier geprikkeld op reageren.

“Ik was mijn Rosacea zo zat dat ik op zoek ging naar een oplossing. tijdens mijn onderzoeken ontdekte ik dat 97% van de Rosacea patiënten een overeenkomst hebben. Dat was de sleutel tot mijn aanpak Stop Rosacea Nu! En dat het werkt kunnen al veel ex Rosacea patiënten beaamen. Meer weten over Stop Rosacea? Klik dan hier! ”
Patricia Hellema, ex Rosacea patiënt.

Soorten Rosacea

Rosacea wordt vaak opgedeeld in 4 types, gebaseerd op een combinatie van eerder genoemde Rosacea symptomen.

Rosacea Type 1: Erythematotelangiectatic

Combinatie van blozen, blijvend roodheid en zichtbare bloedvaten in het gezicht.

Rosacea Type 2:  Papulopustar

Combinatie van rode pukkels en puistjes met blijvende roodheid. Vooral het type Papulopustar wordt vaak aangezien voor Acne.

Rosacea Type 3: Phymatous

Opgezwollen rode vlekken in het gezicht.

Rosacea Type 4: Ocular

Jeuk rond de ogen in combinatie met droge, rode ogen. Soms ook branderige opgezwollen oogleden.

Behandeling van Rosacea

De klachten van Rosacea zijn op verschillende manieren te behandelen. Rosacea geheel weg krijgen lukt meestal niet. De Rosacea behandeling richt zich met name op het wegnemen van verergerende factoren.

Alcohol bijvoorbeeld verwijd de bloedvaten, waardoor de rode vlekken nog roder gaan lijken. Dit effect kan ook veroorzaakt worden door verschillende medicijnen.

In de winter is Rosacea ook heftiger. Waarschijnlijk door de sterke temperatuurschommelingen. Probeer deze dus te vermijden door je gezicht zo goed mogelijk te bedekken.

Een andere vorm van grote temperatuur schommelingen is het wassen met te heet water. Aangeraden wordt dan ook om het gezicht niet met te warm of te koud water te wassen. En ook het gebruik van (veel) zeep wordt afgeraden.

Verder is het aan te raden om het contact met stoffen te vermijden die de huid kunnen irriteren. Er kan dagelijks zonnebrand crème aangebracht worden om ervoor te zorgen dat lichte symptomen niet verergeren.

Voor ergere vormen van de aandoening kan de huisarts andere middelen voorschrijven, maar het is aan te raden om het eerst op de natuurlijke wijze het in toom te houden.

Meer informatie over Rosacea!


Patricia Hellema heeft een eigen visie en aanpak op Rosacea ontwikkeld, waarmee zij op een geheel natuurlijke manier van haar Rosacea is afgekomen. Wanneer je op haar site even aanmeldt voor haar nieuwsbrief ontvang je zeer waardevolle informatie over haar aanpak.

Klik hier voor meer informatie over Stop Rosacea!

Wat Is Jouw Ervaring Met Rosacea?

Heb jij ervaring met Rosacea? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ”
Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Blijf Op De Hoogte van Mens & Gezondheid!

Meld je hieronder aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Wanneer je je nu aanmeldt voor de Mens & Gezondheid Infomails, ontvang je tevens nog een verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Rosacea!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet