Koorts

Koorts is een alarmsignaal dat er iets aan de hand is. Het immuunsysteem is in werking getreden door de lichaamstemperatuur te verhogen en hiermee aanvallers/indringers, zoals bijvoorbeeld lichaamsvreemde bacteriën of virussen te vernietigen.

De gemiddelde lichaamstemperatuur ligt tussen de 36 en 37°C. Als je lichaamstemperatuur boven de 37°C komt, noemt men dat verhoging. Je spreekt van koorts wanneer je lichaamstemperatuur boven de 38 graden Celsius uitkomt. Komt je temperatuur boven de 40 graden Celsius, spreken we van hoge koorts. Lichaamstemperaturen boven de 42 graden Celsius zijn dodelijk.

Koorts is geen ziekte!

Die temperatuurverhoging of koorts is geen ziekte op zich. Het is veeleer een signaal dat je lichaam zich moet verdedigen tegen een infectie of een andere ziektetoestand. Het is dus belangrijk de achterliggende oorzaak van koorts op te sporen. Verhoging of matige koorts bestrijden zonder de oorzaak te kennen is niet verstandig. Je immuunsysteem is immers voor je aan het werk om je te verdedigen.

We leven in een maatschappij waar alles snel weer verder moet. Maar soms is het goed om de tijd voor iets te nemen. Hoe vervelend het ook is, dat kan ook ziek zijn zijn! Neem de rust om uit te zieken en te herstellen. Bestrijd niet de symptomen, maar pak de oorzaak aan. Wegdrukken van de symptomen is vaak niets anders dan uitstellen. Als de oorzaak niet weg is, komen de klachten later weer en vaak nog in verergerde vorm.

Tips bij Koorts

Heb je last van verhoging of matige koorts:

  • Neem dan rust.
  • Eet geen zware maaltijden of belastende producten. Deze kosten je immuunsysteem ook energie en die wil je liever aanwenden voor de bestrijding van de koortsveroorzaker.
  • Beter nog is het om even helemaal niets te eten en te vasten.
  • Fruit eten kan wel. Dit vraagt weinig energie en geeft wel gezonde nutriënten. Citrusvruchten zijn rijk aan vitamine C, die het immuunsysteem ondersteunt.
  • Drink veel en regelmatig. Hierdoor kunnen afvalstoffen worden afgevoerd.
  • Slik eventueel extra multivitaminen
  • Ondersteun het immuunsysteem met homeopathie. Bijvoorbeeld met Echinaforce of Echinacea.

Raadpleeg bij hoge koorts of aanhoudende koorts altijd een arts!

Zo bestreed Oma Koorts!

Een oud huismiddeltje tegen koorts is koelen met water en azijn. Hiervoor heb je nodig een aantal lappen/doeken, een kom water met daarin een flinke scheut azijn. Drenk de doeken in de kom met water en azijn. Wring ze een beetje uit zodat ze niet lekken, maar wel goed vochtig zijn. Wind een doordrenkte lap om de polsen en enkels. En leg een doek op het voorhoofd van de patiënt. Niet zelden wordt al binnen enkele minuten een temperatuurdaling waargenomen. Verwissel de lappen regelmatig voor nieuwe doordrenkte lappen.

Wat Is Jouw Ervaring Met Koorts?

Heb jij ervaring met Koorts? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek Het Nummer 1 Geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Koorts!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet