Hoge Bloeddruk!

Een goede bloeddruk is van levensbelang. Maar wanneer heb je nu een te hoge bloeddruk en wat is een hoge bloeddruk eigenlijk. Je ontdekt het hier.

Een hoge bloeddruk kan vele oorzaken hebben. Vaak wordt een hoge bloeddruk niet eens opgemerkt. Toch is een hoge bloeddruk nadelig voor je gezondheid. Raadzaam dus om alert te zijn op een hoge bloeddruk en hoge bloeddruk symptomen.

Het hart pompt het bloed in de bloedvaten. Dit gebeurt door zich samen te trekken, om vervolgens weer te ontspannen. Hierbij ontstaat een druk in de bloedvaten die de bloeddruk wordt genoemd. De bloeddruk meting met een bloeddrukmeter wordt uitgedrukt in twee getallen. Het eerste getal is de bovendruk. Dit is de druk die ontstaat als uw hart samenspant. Het tweede getal is onderdruk. Dit is de druk die ontstaat als uw hart ontspant.

Mens spreekt van hoge bloeddruk als de bovendruk boven de 140 komt. Bij 80-plussers spreken we van een hoge bloeddruk als de bovendruk boven de 160 komt. Als u last heeft van hoge bloeddruk heeft u een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Let hier dus mee op!

De medische term voor hoge bloeddruk is Hypertensie. Deze kent een aantal gradaties.

 

Interpretatie Bloeddrukwaarden Volwassenen vanaf 18 jaar.
Bovendruk Onderdruk Interpretatie
90 of minder 60 of minder Hypotensie
tussen 90 en 120 tussen 60 en 80 Normaal
Tussen 120 en 140 tussen 80 en 90 Pre Hypertensie
Tussen 140 en 160 Tussen 90 en 100 Primaire Hypertensie
Hoger dan 160 Hoger dan 100 Secundaire Hypertensie

Wat zijn de oorzaken van hoge bloeddruk?

Een hoge bloeddruk kan erfelijk zijn. Als het bij u in de familie zit kunt u hier maar beter goed op letten. De kans dat uw bloeddruk hoger is, is dan aanwezig. Daarnaast kan overgewicht, alcohol en veel zout uw bloeddruk verhogen. Er zijn ook bepaalde medicijnen die de bloeddruk kunnen verhogen. Deze informatie kunt u altijd in de bijsluiter vinden van het medicijn.

Een Hoge Bloeddruk meting

Als u uw bloeddruk wilt meten zult u dit minimaal tweemaal moeten doen. Uw bloeddruk verandert heel de tijd. Dit ligt bijvoorbeeld aan de inspanningen die u verricht, uw houding en noem zo maar op. Van de twee testen wordt dan het gemiddelde genomen en dat is dan uw bloeddruk.

Meer informatie over Hoge Bloeddruk!

Interessante uitgaven over Hoge Bloeddruk vind je de bibliotheek op deze site bij boeken over Bloeddruk.

 

“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele door mij ontdekte bijzondere wetenswaardigheden met zo veel mogelijk mensen te delen, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ”
Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Blijf Op De Hoogte van Mens & Gezondheid!

Vul rechtsboven je voornaam en e-mail in en ontdek direct het Nummer 1 Mens & Gezondheid Geheim! Ook ontvang je De 7 Gouden Vitaliteits Tips waarmee je direct je voordeel kunt doen!

Dit is een artikel over Hoge Bloeddruk!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet