Rugklachten!

Eén van de meest voorkomende problemen op de werkvloer zijn rugklachten. Toch kun je er veel aan doen om dit te voorkomen. Ontdek hier wat je zelf kunt doen.

Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem op de werkvloer. Werknemers met zware lichamelijke arbeid hebben een hoog risico op rugklachten te hebben. Het tillen en slepen met zware goederen is erg slecht voor de rug indien deze handelingen niet correct worden uitgevoerd. Maar kantoorwerknemers, caissières en chauffeurs hebben ook veel kans op rugklachten indien zij geen goede zithouding aannemen.

Oorzaken van rugklachten

De meeste rugklachten worden veroorzaakt door verrekken, uitrekken en ander klein rugletsel wat op zijn beurt weer veroorzaakt wordt door:

 1. Slechte zit- en stahouding
 2. Onjuist optillen van goederen
 3. Slapen op een zachte matras die doorzakt en zo onvoldoende steun biedt
 4. Overdrijven in lichamelijke activiteit

Het voorkomen van rugklachten

De beste methode om met rugklachten om te kunnen gaan is het vermijden ervan. Het regelmatig trainen van de lichaamsspieren houdt uw rug gezond en stevig. Wandelen, fietsen, en zwemmen zijn allemaal uitermate geschikt om een gezonde en sterke rug te ontwikkelen en te behouden. Vloeroefeningen die uw rug- en buikspieren rekken en trainen zijn ook aan te raden. Ze geven stevigheid aan uw rug en buik en verbeteren hiermee uw houding. Ook wordt uw lichaam soepeler en meer flexibel.

Het op gezond gewicht blijven is ook belangrijk voor uw houding en daarmee de gezondheid van uw rug. Overvloedige kilo´s kunnen namelijk uw rug verrekken en overmatig belasten. Een gezond en gevarieerd dieet met veel groenten en fruit zal u helpen op gewicht te blijven, en uw rug zo minder vatbaar voor letsel te maken.

Rugvriendelijke gewoontes zijn:

 1. Laat uw schouders niet zakken en maak geen bolle rug
 2. Draag geen hoge hakken, ze zetten namelijk een grote druk op uw onderrug
 3. Gebruik een bureaustoel met een rugleuning die steun aan uw onderrug geeft
 4. Zit niet de hele tijd in dezelfde houding. Neem regelmatig een rek- en strekpauze en wissel uw houdingen af.
 5. Wanneer u een voorwerp op wilt tillen, buig dan de knieën, zet uw voeten een stukje uit elkaar en hou een rechte rug.
 6. Nooit gelijktijdig draaien en iets optillen
 7. Het op te tillen voorwerp altijd zo dicht mogelijk bij uw lichaam houden

Aanbevolen Hulpmiddelen Bij Rugklachten!

Jouw Rugklachten Blijvend Weg!

Rugpijncoach Wim Rutteman onthult in gratis rapport:

 • welke symptomen bij welk type rugpijn horen,
 • hoe jij zelf jouw klachten kunt verminderen,
 • hoe jij voorkomt dat jouw klachten chronisch worden,
 • wat je kunt doen om jouw chronische klachten te verjagen,
 • welke persoonlijke ondersteuning jij daarbij kunt krijgen.

Klik hier om je gratis rapport aan te vragen!

Jouw ervaring met Rugklachten.

Heb jij ervaring met Rugklachten? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag of je interessante oplossingen gevonden hebt.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Rugklachten!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)