Dit Is Wat Je Moet Weten Over Acne!

Acne, wat is het? Hoe Voorkom je Acne? En hoe kom je van Acne af? 3 Belangrijke vragen voor jou, wanneer je last van Acne hebt. Hier lees je wat je moet weten!

Acne is de verzamelnaam van verschillende huidaandoeningen. Ze zijn allemaal te herkennen door het optreden van puistjes. Het zal het meest voorkomen op het gezicht, de nek en de schouders. Het is één van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de mens.

Bij acne wordt er teveel talg geproduceerd en dit zorgt ervoor dat de talgklieren verstopt raken. Hierdoor raakt de huid ontstoken en ontstaan er puistjes. De ontsteking wordt veroorzaakt door de bacterie Propionibacterium Acnes. Acne dankt zijn naam dus aan deze bacterie. Deze bacterie veroorzaakt voornamelijk kleine ontstekingen, maar wanneer andere bacteriën om de hoek komen kijken en mee gaan doen, ontstaan de etterige puisten.

Jeugd Puistjes

Vaak wordt acne ook “jeugdpuistjes” genoemd en gezien als een aandoening waar alleen tieners last van hebben. Echter, 20% van de mensen met acne is volwassen. Het is bij sommige mensen heviger aanwezig dan de ander, maar dit kan aan meerdere zaken liggen.

Acne begint vaak in de puberteit, wanneer de hormonen een rol gaan spelen. Talgproductie wordt onder andere gestimuleerd door mannelijke hormonen. Dit verklaard waarom Acne vaak heftiger is bij jongens dan bij meisjes.

De oorzaken van Acne

Er zijn verschillende oorzaken die acne kunnen veroorzaken. De volgende factoren kunnen het meeste effect hebben op het ontstaan van de aandoening:

Verandering van hormonen

Tijdens de pubertijd en rond de menstruatie veranderen de hormonen in het lichaam van een persoon. Zeker tijdens de pubertijd hebben veel mensen last van het opkomen van acne. Let in deze periodes dus goed op de andere factoren die acne doen opzetten. De hormonen in je lichaam kun je moeilijk sturen. Er zijn echter ook synthetische stoffen die je lichaam prikkelen alsof ze hormonen zijn. Dat kun je wel proberen te voorkomen.

Contact met de huid

Er zijn verschillende stoffen die, als ze in contact komen met de huid, acne op kunnen laten zetten. Dit kunnen bijvoorbeeld cosmetica, chloor en producten met olie er in zijn. Veel niet natuurlijke verzorgingsproducten bevatten ook de stoffen die zich in het lichaam gedragen als hormonen of juist de productie van bepaalde hormonen stimuleren, wat dus weer tot Acne kan leiden (zie vorige punt).

Ondervoeding

Als iemand te weinig voeding heeft gehad zal degene vaak te weinig vitamines binnen hebben gekregen. Hierdoor zal de weerstand omlaag gaan en kunnen er huidinfecties optreden. Voeding is niet het zelfde als eten. Veel van wat gegeten wordt is vulling. Het bevat niet of onvoldoende belangrijke nutriënten. Hierdoor ontstaan te korten aan onder andere vitaminen, mineralen, spoorelementen en meer.

Bijwerkingen

Sommige medicatie geeft als bijwerking acne. Dit is bijvoorbeeld bij het slikken van de anticonceptiepil het geval. Als een vrouw voor het eerst de anticonceptiepil slikt, gebeurt dit vaak in de pubertijd. Deze is dan extra gevoelig voor het optreden van acne. Ook hier spelen de hormonen dus weer een rol.

Voorkomen of verminderen van Acne

De grootste oorzaak van het ontstaan van acne, zijn de schommelingen in de hormonen. Het is dus belangrijk dat er tijdens de periodes waar de schommelingen het meest voorkomen, zoals de pubertijd en menstruatie, goed wordt opgelet wat er met de huid gedaan wordt.

Het is dus niet verstandig om tijdens de pubertijd veel make-up te gaan dragen, want dit zal er voor zorgen dat de acne alleen maar erger wordt. Gebruik het ook zeker niet om de acne te bedekken.

Probeer goed te letten op de oorzaken van het ontstaan of verergeren van de acne. Als deze vermeden worden is de kans op het ontstaan van de acne al afgenomen en zal het vaak een minder erge aandoening zijn.

Zorg dat je goed eet en dus voldoende mineralen en vitamines binnen krijgt. Ook goed drinken is trouwens zeer belangrijk. Hierdoor kan je lichaam gemakkelijker afvalstoffen via de urine afvoeren en wordt de huid minder belast.

Meer informatie over Acne!

Het nieuwste boek Stop Acne Nu!, natuurlijke oplossingen voor een gave huid van huidverjongings- en littekenspecialist Marjo Horn.


Klik hier voor meer informatie over dit boek!

Andere interessante uitgaven over Acne vind je de bibliotheek op deze site bij boeken over Acne en Puistjes.

Wat Is Jouw Ervaring Met Acne?

Heb jij ervaring met Acne? Wat doe je er aan om het te voorkomen of heb je een tip? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele door mij ontdekte bijzondere wetenswaardigheden met zo veel mogelijk mensen te delen, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ”
Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Blijf Op De Hoogte van Mens & Gezondheid!

Vul rechtsboven je voornaam en e-mail in en ontdek direct het Nummer 1 Mens & Gezondheid Geheim! Ook ontvang je De 7 Gouden Vitaliteits Tips waarmee je direct je voordeel kunt doen!

 

Dit is een artikel over Acne!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet