Dit Is Wat Je Moet Weten Over Roken!

Ondanks alle anti-tabaksreclames en de verschrikkelijke teksten op de rookverpakkingen, rookte in 2011 nog steeds een kwart van de Nederlandse bevolking. Ontdek hier de negatieve gevolgen roken!

In dit artikel:
Rokers
Rokers in Nederland
Wat kost roken?
Gevolgen van Roken!
Roken is not done!
Stoppen met Roken

Rokers

In de jaren 50 was roken heel normaal en rookte bijna driekwart van de Nederlanders. Begin jaren zeventig rookte zelfs nog steeds zo’n 75% van de mannen. In de loop der jaren is duidelijk geworden dat roken een zeer negatieve invloed op de gezondheid heeft. Alleen niet direct, maar vooral op langere termijn. De levensverwachting voor rokers zijn aanzienlijk slechter. Ze leven gemiddeld ruim 8 jaar  korter en de laatste jaren ook nog eens met meer gezondheidsproblemen dan niet rokers. Raar dus dat nog steeds een kwart van de bevolking rookt.

Rokers in Nederland

In 2011 is het aantal rokers met 3% gedaald ten opzicht van de jaren er voor en rookt nog 25% van de Nederlanders van 15 jaar of ouder. Onder de jongeren rookt nog maar 20%. Dat is een sterke daling ten opzicht van 10 jaar eerder, toen nog ongeveer 30% van de jongeren rookte.

Of de afname van roken komt door het toegenomen gezondheidsbewustzijn is maar zeer de vraag. De accijnzen op tabak zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen en dit in combinatie met het lagere inkomen als gevolg van de crisis, zijn waarschijnlijk een nog zwaardere reden om te stoppen met roken.

Wat kost roken?

Roken is niet goedkoop. Dat komt mede door de tabakaccijns die geld voor sigaretten (circa 60% per pakje) en tabak (circa 50% per pakje). Dit levert de Nederlandse staat zo’n kleine 2,5 miljard euro aan tabaksaccijns per jaar op. Daarmee kan een deel van de extra ziektekosten als gevolg van roken worden bekostigd.

Roken kost 30 cent per sigaret!

Een sigaret roken kost je ongeveer 30 cent per keer! Je weet zelf wel hoeveel je gemiddeld per dag rookt. Wat kost je dat per dag? En per week? En per maand? En per jaar?

Gemiddelde kosten voor roken per dag:

____ aantal sigaretten per dag x € 0,30 = € ______ (A)

Gemiddelde kosten voor roken
Per week = gemiddelde kosten per dag (A): _____ x 7 = € ______
Per maand = gemiddelde kosten per dag (A): _____ x 30 = € ______
Per jaar = gemiddelde kosten per dag (A): _____ x 365 = € ______

Menig roker is per maand meer dan € 150,- kwijt om te kunnen roken. Per jaar een bedrag dan menigeen nog niet eens in een maand verdiend!

Gevolgen van Roken!

Roken is slecht voor je gezondheid. Roken kan vele ziekten en klachten tot gevolg hebben en is in verband gebracht met onder andere:

  • Hart- en vaatziekten
  • Luchtwegproblemen en ziekten
  • Verschillende vormen van kanker
  • Schildklierproblemen
  • Aantasting van de hersenen
  • Aantasting van het gehoor
  • Aantasting van het gezichtsvermogen
  • Ziekte van Alzheimer
  • Gewrichtsproblemen

De jaarlijkse kosten voor deze ziekten als gevolg van roken worden op zo’n 3 miljard geraamd. Zo’n 2,5 miljard daarvan betalen de rokers via de accijns op tabak terug.

Een niet roker leeft gemiddeld ruim 8 jaar langer dan een roker!

De Nederlandse Staat bespaart daardoor bij rokers op kosten voor AOW en pensioen. Wellicht is roken dus helemaal nog niet zo duur voor de Staat!

Roken is not done!

In steeds meer kringen is roken Not Done! Mensen willen niet meer mee roken, ofwel passief roken. In overheidsgebouwen is roken al weer enkele jaren verboden, als ook op de werkvloer. Maar ook in huis wordt steeds minder gerookt en moeten de rokers naar buiten om aan hun nicotine behoefte te voldoen.

Roken is dus duur, ongezond en niet meer gezellig. Maar dat wisten we al. Waarom wordt er dan nog zoveel gerookt? En als jij nog rookt, weet je zelf waarom?

Stoppen met Roken

Stoppen met roken is het verstandigste wat je als roker kunt doen. Ondanks de geluiden dat het moeilijk is om te stoppen met roken, zijn er al miljoenen mensen gestopt met roken. Als zij het kunnen, kan iedereen stoppen met roken. De dalende tendens van het aantal rokers laat ook duidelijk zien dat het kan. In het artikel “Stoppen Met Roken” ontdek je alles over hoe ook jij kunt stoppen met roken!

Wil je liever direct aan de slag, ga dan naar de site van online Stoppen met roken coach Eric Eraly en begin direct met de 4 gratis trainingsvideo’s. Eric hielp in de afgelopen jaren al meer dan 46.785 mensen met het stoppen met roken. Hij is dus de aangewezen persoon om ook jou te helpen.

Klik hier en ga naar de site van Eric Eraly om te stoppen met roken!

Jouw ervaring met Roken.

Heb jij ervaring met Roken? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag of je interessante oplossingen gevonden hebt.

Ontdek het nummer 1 geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Roken!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet