Afvallen is het kwijt raken van overgewicht. Overgewicht is een ziekte van onze eenentwintigste eeuw. Er is eten in overvloed en lichamelijke arbeid behoort voor een groot deel van de bevolking tot het verleden. Toch willen we lekker in ons vel blijven zitten. Dus als we uit de bocht zijn gevlogen en een periode te veel en/of ongezond hebben gegeten, moeten de kilo’s er weer af en gaan we afvallen.

Er zijn verschillende manieren om af te vallen. Belangrijkste uitgangspunt voor afvallen is dat je meer energie verbruikt dan dat je inneemt en je lichaam dus de reservevoorraad aan moet spreken. Want overtollige kilo’s zijn voornamelijk vet dat is opgeslagen in de tijd van overvloed.

Afvallen door bewegen

Heb j een beetje overgewicht, kan het al genoeg zijn om meer te gaan bewegen. Pak wat vaker de fiets. Ga met de trap in plaats van de lift en loop eens vaker een rondje.

Afvallen door sporten

Wil je extra calorieën verbranden, dan kan sporten je daar bij helpen. Werk jezelf regelmatig flink in het zweet en je zult kilo’s kwijt raken. Niet direct na het sporten gaan wegen, want dan valt het effect later weer tegen. De kilo’s vocht die je hebt uitgezweet drink je er namelijk in de uren na het sporten weer bij. Beter is het de ochtend na het sporten je te wegen.

Afvallen door detoxen

Detoxen is het ontgiften van je lichaam met een detoxkuur. Wanneer je gaat ontgiften, gaat dat bijna altijd ook gepaard met gewichtsverlies. Door te detoxen sla je dus twee vliegen in een klap.

Meer over detoxen lees je hier!

Afvallen door minder te eten

Ieder pondje gaat door het mondje. Een bekende uitspraak die ook Opoe al kende. Dus als je niet wilt aankomen, helpt het om minder te gaan eten. Breng de hoeveelheid energie uit eten in evenwicht met je energiebehoefte. En wil je afvallen, dan zorg je dat je iets minder energie eet dan dat je dagelijks verbrandt.

Afvallen door een dieet

Een dieet helpt je om minder energie binnen te krijgen dan dat je dagelijks verbrandt. Je gaat dus afvallen. Er zijn heel veel verschillende diëten. Zorg dat je een dieet vindt dat bij je past. Alleen dan is het vol te houden en zul je het beoogde effect behalen.

houdt ook in de gaten dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Er zijn namelijk veel diëten die erg eenzijdig zijn en je de kans op tekorten oploopt.

Een goed dieet is bijvoorbeeld het mentale dieetplan. Hierbij wordt je begeleid om het zowel lichamelijk als mentaal vol te houden en wordt er voor gezorgd dat er geen te korten aan vitaminen en mineralen ontstaan.

Klik hier voor meer informatie over het mentale dieetplan! En ontdek hoe ook jij 5 tot 17 kg in 11 dagen kunt afvallen.

Wat Is Jouw Ervaring Met Afvallen?

Heb jij ervaring met afvallen? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek Het Nummer 1 Geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over afvallen!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Leave A Reply (No comments so far)

You must be logged in to post a comment.

No comments yet