Investeren in Gezondheid

Investeren In Gezondheid

Vandaag is het al weer dag 3 van het nieuwe jaar. Lukt het om je Goede Voornemens uit te voeren? Ik gun het je van harte. En hoe staat het met de plannen voor je gezondheid? Ga je dit jaar nog investeren in je gezondheid?

Mogelijk heb je een nieuwe betere en voordeligere zorgverzekering afgesloten. Maar ik hoop dat je daar geen gebruik van hoeft te maken.

Betalen voor een zorgverzekering is trouwens niet hetzelfde als investeren in je gezondheid. Investeren in je gezondheid betekent dat je acties onderneemt die je gezondheid nu en op langere termijn verbeteren. Een zorgverzekering doet dit niet. Deze dekt alleen de risico’s voor wanneer er iets fout gaat. Wanneer je in je gezondheid investeert kun je deze risico’s zo veel mogelijk beperken.

Waarom Investeren in Gezondheid?

Bij het woord investeren denk je meestal aan geld om daar vervolgens meer geld uit te halen. Investeren in je gezondheid zal je waarschijnlijk ook geldelijk gewin opleveren in de vorm van lager ziektekosten en mogelijk zelfs lagere kosten voor je zorgverzekering.

Maar het echte rendement van de investering in je gezondheid zit niet in de geldelijke opbrengsten maar in:

 • Dat je lekkerder in je vel zit
 • Je minder vatbaar voor ziektes zult zijn
 • Je meer energie
 • Je er beter uitziet
 • Je waarschijnlijk langer zonder klachten zult leven

Kortom, je veel meer dingen kunt doen de je ook wilt doen! Dit alles noem ik nu Vitaal Rendement!

Hoe Investeren in Gezondheid?!

Investeren in Gezondheid hoeft zeker niet direct geld te kosten. Je kunt op heel verschillende manieren investeren in je gezondheid, zonder dat het geld kost. Een aantal simpele ideeën zijn:

 • Water drinken in plaats van frisdrank of alcoholische dranken
 • De fiets pakken voor afstanden kleiner dan 5 kilometer
 • Een lekkere wandeling maken voordat je gaat slapen
 • Een half uur eerder gaan slapen
 • Neem de trap in plaats van de lift
 • Gezonde tussendoortjes als wortel en komkommer in plaats van de suikerhoudende snacks
 • Vaker een potje voetbal met de kids spelen

Mogelijke investeringen in je gezondheid die ook een kleine geldelijke investering vergen:

 • Ga vaker sporten of fitnessen; hieraan zijn kosten verbonden voor je lidmaatschap. Maar als je er ook gebruik van maakt is je vitale rendement er ook naar.
 • Eet Biologisch; Biologische producten zijn meestal wel duurder dan gangbaar, maar wanneer je kiest voor seizoensproducten en je koopt voordelig in, dan vallen de meerkosten vaak best mee. Zeker ook doordat je vaak minder van deze producten nodig bent. Voor mij geldt dat ik vaak veel eerder verzadigd ben met biologische producten.
 • Gebruik Voedingsupplementen: veel mensen hebben een tekort aan vitamines en mineralen. Door goede voedingssupplementen te gebruiken kun je de tekorten terugdringen of zelfs opheffen.

Bovenstaande punten zijn er maar een paar en je kunt er zelf vast ook nog wel een aantal bedenken. Kies de investeringen die bij je passen. Dan is de kans op succes het grootst.

Een combinatie van de verschillende maatregelen zal waarschijnlijk het hoogste vitale rendement opleveren. Hoe je dat kunt meten? Dat weet jezelf het beste wanneer je voelt dat je Royaal Vitaal bent en heerlijk in je vel zit.

Wat Is Jouw Ervaring Met Investeren In Gezondheid?

Heb jij ervaring met Investeren In Gezondheid? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ”
Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Blijf Op De Hoogte van Mens & Gezondheid!

Meld je hieronder aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Wanneer je je nu aanmeldt voor de Mens & Gezondheid Infomails, ontvang je tevens nog een verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Investeren In Gezondheid!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)

Tags: ,

Leave A Reply (No comments so far)

The comments are closed.

No comments yet

Dieetenvoeding adsens