Ozontherapie

Ozontherapie voorziet het lichaam van extra goed opneembare zuurstof door onder andere injectie in het bloed, waardoor het lichaam meer zuurstof krijgt en weer beter kan gaan functioneren. Het lichaam krijgt ondersteuning om ziekten en kwalen aan te pakken door de ozontherapie.

Ozon is een gas dat uit drie zuurstofatomen bestaat en in de natuur slechts in geringe concentraties voorkomt. In 1840 werd het gas door de Zwitserse scheikundige Christian Friedrich Schönbein ontdekt. Werner von Siemens ontwikkelde in 1857 het eerste apparaat voor de kunstmatige productie van ozon. De in een ozongenerator geproduceerde ozon voor medische toepassingen is vrij van giftige stikstofverbindingen en heeft een sterk antiseptische werking.

De ozon verhoogt het vermogen van de rode bloedlichaampjes om zuurstof op te nemen en weer aan het lichaamsweefsel af te geven. Ozon wordt inwendig toegepast bij doorbloedingsstoornissen, om zo een andere reactie van de stofwisseling teweeg te brengen, en als ondersteuning bij de behandeling van kanker. Bij slecht genezende of ontstoken wonden wordt ozon uitwendig gebruikt. De ozontherapie wordt in Nederland slechts op beperkte schaal toegepast.

De Ozontherapie behandeling

Een ozonbehandeling duurt ongeveer 15 tot 30 minuten en mag in Nederland alleen door een arts worden uitgevoerd. Afhankelijk van de aandoening kunnen 8 tot 10 behandelingen nodig zijn. Het is verstandig om vóór de behandeling bij de zorgverzekeraar naar een eventuele bijdrage in de kosten te informeren.

Geneeskrachtige werking

Ozon doodt bacteriën, schimmels en virussen. Bij uitwendig gebruik heeft ozon een ontstekingsremmende werking, die de genezing van wonden bevordert. Als het gas wordt geïnjecteerd, verhoogt het het zuurstofgehalte in het bloed en stimuleert het de stofwisseling van de cellen. De groei van kankercellen, die zeer gevoelig reageren op zuurstof, kan daardoor worden geremd. Het ozonmengsel mag nooit worden geïnhaleerd omdat het de luchtwegen ernstig kan beschadigen.

Verbetering van de doorbloeding

Komt ozon in aanraking met een vloeistof, dan valt het gas uiteen in zijn afzonderlijke zuurstofatomen. Als ozon in het bloed komt, worden het plasma en de bloedcellen verrijkt met zuurstof. Het bloed gaat beter stromen. De rode bloedcellen worden elastischer en kunnen zelfs de kleinste bloedvaten makkelijk passeren. Verder neemt hun vermogen om zuurstof op te nemen en weer af te geven toe. Dit leidt ertoe dat de doorbloeding en zuurstofvoorziening van het hele lichaam verbeterd worden.

Inwendige Toepassing Ozontherapie

Ozontherapie bij Doorbloedingsstoornissen

Bij arteriële doorbloedingsstoornissen worden intraveneuze (in de ader) injecties gegeven.

Ozontherapie bij Inwendige Ontstekingen en Allergieën

Ontstekingen en allergieën worden behandeld met intramusculaire (in de spier) injecties.

Ozontherapie bij Reuma

Bij reumatische klachten wordt het gasmengsel direct in de gewrichten gespoten.

Ozontherapie van het Eigen Bloed

De therapie met eigen bloed wordt aanbevolen om het weerstandsvermogen te stimuleren en om het lichaam bij stofwisselingsziekten anders te laten reageren. Daarbij wordt bloed van de patiënt vermengd met ozon en in de bilspier ingespoten of als infusie toegediend. De behandeling wordt ook toegepast als ondersteunende therapie bij kanker.

Uitwendige Toepassing Ozontherapie

Ozontherapie bij Ontstoken en etterende wondjes

Zakjes met een ozon/zuurstof-mengsel: op ontstoken wonden of etterende plekken op de huid, worden luchtdichte plastic zakjes aangebracht, waar men het gas inspuit.

Ozontherapie bij Darm-insufflatie

Hierbij wordt ozon in de darm gebracht. Deze methode heeft haar waarde bewezen bij darmfistels en darmontstekingen.

Spoelen met Ozonwater

Ozonwater is water dat met ozon is verrijkt. Dit kan worden gebruikt voor spoelingen van de mond, de vagina of de darmen.

Bijwerkingen van Ozontherapie

Na injecties met ozon kunnen bijwerkingen als duizeligheid en misselijkheid optreden. De therapie mag niet worden toegepast na een hartaanval, na een beroerte, tijdens de zwangerschap en bij een verhoogde schildklierwerking.

Mening van de reguliere geneeskunde over Ozontherapie

In de reguliere geneeskunde is de ozontherapie omstreden. Veel artsen beschouwen haar als ineffectief en vinden de bijwerkingen te riskant. Incidenten op grond van een verkeerde dosering of toepassing zijn echter met de huidige, moderne technologie vrijwel uitgesloten.

Wat Is Jouw Ervaring Met Ozontherapie?

Heb jij ervaring met Ozontherapie? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek Het Nummer 1 Geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Ozontherapie!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)