Electro Acupunctuur

Electro Acupunctuur maakt gebruik van de acupunctuur kennis en meetpunten om disbalansen in het lichaam op te sporen. Deze disbalansen zijn vaak de oorzaak van de klachten van een patiënt. Op basis van de uitkomsten van de analyse worden middelen ingezet om de disbalans op te heffen en opnieuw een balans te bewerkstelligen. Deze middelen kunnen met behulp van Electro Acupunctuur ook eerst getest worden.

Diagnose stellen met Electro Acupunctuur

Onder de natuurgeneeskundigen zijn er velen die hun diagnose stellen met behulp van de acupunctuurmeridianen en/of punten. Het basisprincipe van deze methode is: geef een acupunctuurpunt een beetje ‘voeding (energie in de vorm van een stroompje)’ en kijk wat het lichaam er mee doet. Er zijn 3 mogelijke reacties:

  • het lichaam kan deze voeding vermeerderen, er ontstaat een energieoverschot (itistoestand)
  • het lichaam gebruikt deze voeding geheel of gedeeltelijk, omdat er sprake is van een energietekort
  • het lichaam doet niets met de aangeboden voeding omdat het lichaam een goede energiebalans heeft.

Bij het stellen van de diagnose wordt een apparaat gebruikt, waarbij de patiënt een elektrode in de hand vasthoudt en de therapeut acupunctuurpunten op de handen en voeten doormeet.

Tijdens deze meting zal de wijzer van het apparaat bij elk punt uitslaan naar een bepaalde waarde. Deze uitslag is bepalend voor de diagnose.

De patiënt hoeft niet bang te zijn voor stroomschokken want er wordt gewerkt met een spanning van slechts 0,9 volt en is dus niet waar te nemen.

Middelen testen met Electro Acupunctuur

Na het stellen van de diagnose zal de therapeut met behulp van testflesjes van homeopatische- en/of fytotherapeutische middelen in een houder aan het apparaat plaatsen en de punten die geen correcte waarde hadden opnieuw doormeten. Als de medicamenten de waarde corrigeren is het juiste middel gevonden. Het middel wordt aan de patiënt voorgeschreven en wanneer deze middelen op de juiste wijze worden ingenomen kan de patiënt een gunstig reactie verwachten.

Op deze manier kan de therapeut ook heel gericht een allergietest doen. In dezelfde houder aan het apparaat worden (voedings-)middelen geplaatst en doet de therapeut vervolgens een puntmeting op de allergiemeridiaan. Zo wordt gekeken naar de (evt. allergische of overgevoelige) reactie van de patiënt op dat middel.

Ook kan een therapeut met electro-acupunctuur de zogenaamde mondstromen meten. Twee verschillende soorten metaal in de mond, kunnen door middel van speeksel, als een batterij gaan werken. Ook dit kan (allergische) reacties geven bij de patiënt.

Tot slot kan de therapeut ook therapie geven met het apparaat. Deze therapie bestaat uit het toedienen van stroom op de acupunctuurpunten. Punten kunnen worden ‘opgeladen’ (ioniseren) of worden ‘ontladen’ (sederen).

Groot voordeel Electro Acupunctuur zijn de preventieve mogelijkheden. Met behulp van de test kan lang van te voren orgaanzwakte worden aangetoond bijvoorbeeld en hier dus actie op worden ondernomen om deze te ondersteunen en ontzien.

Wat Is Jouw Ervaring Met Electro Acupunctuur?

Heb jij ervaring met Electro Acupunctuur? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek Het Nummer 1 Geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Electro Acupunctuur!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)