Acupunctuur

We leven in een tijd, dat we verder kijken, dan enkel de moderne technieken. We zoeken naar rust en eenvoud in het voorbij snellende leven. Ook op het gebied van geneeskunde is er een zoektocht naar meer. Acupunctuur wordt in de laatste decennia steeds vaker toegepast in Europese landen. De oosterse geneeskunde is zeker geen taboe meer.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is afgeleid van de Latijnse samenstelling acus punctura, dus scherp en doorprikken. Klinkt pijnlijk als je denkt aan de naaldjes van de acupuncturist. Deze Chinese geneeskunde wordt al meer dan 2000 jaar toegepast in China en richt zich voornamelijk op de energieloop binnen het lichaam. De naaldjes, die op een speciale manier worden aangebracht, geven een wending aan bijvoorbeeld opgestapelde energie binnen spier of weefsel. Zo wordt pijn verholpen of de werking van bepaalde hormonen gestimuleerd. De acupuncturist werkt aan de hand van zogenaamde acupunctuurpunten.

Acupunctuurpunten

Ons lichaam heeft overal bepaalde spanningspunten. Voor de acupuncturist zijn deze de acupunctuurpunten. Ze lopen door heel het lichaam heen. Wanneer de spanning te veel wordt op één punt, kan deze onze energieloop verstoren. Een verstoord energieverloop kan stress veroorzaken of een goede doorbloeding van de aders ten laste komen. Ieder acupunctuurpunt is verbonden met een orgaan of lichaamsdeel. Door de juiste punt te stimuleren, kan stress in het lichaam worden verminderd. Zo heeft acupunctuur zijn aandeel in bijvoorbeeld het afvallen, stoppen met roken en stimulering van de bloedsomloop.

Acupunctuurbehandeling

Acupunctuur wordt door enkele verzekeringsmaatschappijen tot volwaardig geneeskunde gerekend. Zo kan je een aantal sessies vergoed krijgen en dus proberen of acupunctuur een goede werking heeft op je lichamelijke problemen. De behandeling gaat meestal samen met de controles bij je eigen arts. Indien je voor een ziekte behandeld wilt worden. Acupunctuur alleen kan te kort komen, waar medicijnen noodzakelijk zijn. Ook bij het afvallen wordt aangeraden om dit te combineren met een diëtist. Bij combinatie behandelingen heeft acupunctuur meer effect. De behandelingen zijn voor iedereen geschikt. Acupunctuur wordt voornamelijk toegepast bij pijnen, problemen aan de luchtwegen, spijsverteringsproblemen, problemen aan het zenuwstelsel en bij stress.

Wil je vooral niet een groot hoeveelheid aan medicijnen uitproberen om van je pijnen verlost te worden, dan kan acupunctuur een oplossing zijn. Deze oosterse geneeskunde biedt een goed alternatief.

Meer weten over Acupuntuur?!

In onze bibliotheek vind je vele interessante boeken over onder andere Acapuntuur. Klik hier om naar de bibliotheek te gaan!

Wat Is Jouw Ervaring Met Acupunctuur?

Heb jij ervaring met Acupuntuur? Laat het hieronder even weten, wij lezen het graag.

Ontdek Het Nummer 1 Geheim van Mens & Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven van gezonde en vitale producten en wat je er allemaal mee kunt, meld je dan hieronder even aan en ontdek direct wat het nummer 1 geheim is van Mens & Gezondheid. Na aanmelding ontvang je ook onze infomails en blijf je op de hoogte. Onder aan iedere infomail kun je je weer afmelden. Je e-mailadres wordt uiteraard niet aan derden verstrekt. Wanneer je je nu aanmeldt ontvang je tevens nog een bonus als verrassing. Ik zie je aan de andere kant!

Dit is een artikel over Antroposofie!

The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)