Boeken over Hypnose en Hypnotherapie

Er zijn verschillende Boeken over Hypnose en Hypnotherapie geschreven. Hieronder vind je een overzicht van heel interessante Boeken over Hypnose en Hypnotherapie.

Een Maatje Minder, Afvallen met Hypnose!

Auteur: Jan van der Heide
CD


Afvallen met Hypnose? Dat kan! Met deze CD gaat u op een prettige en harmonische manier op weg naar Een maatje minder.
Uw hypnotherapeut Jan van der Heide begeleidt u op persoonlijke wijze om uw doel te bereiken. Gemotiveerd, met zelfvertrouwen naar uw ideale figuur van de toekomst; slank, volslank of precies dat gewicht dat u zelf wilt bereiken.
Het maatje van de nabije toekomst, waarbij u zich maximaal goed, vitaal en nog prettiger zult voelen.
Uw overwinning ligt binnen handbereik en u zult een overtollig gewicht gestroomlijnd achter u kunnen laten, omdat afvallen met hypnose, tot een maatje minder zal leiden. Zonder onnodig ‘honger’ te lijde, omdat je geestelijke kracht je extra energie geeft, je hart vult met doorzettingsvermogen, motivatie en volhouden.

Klik hier voor het boek!


Relaxatie en Zelfhypnose in de Praktijk

Auteur: Wilfried van Craen
256 pagina’s + CD-rom


Relaxatie en zelfhypnose in de praktijk is een Doe-boek gegroeid uit de vele cursussen over relaxatie en zelfhypnose die Wilfried Van Craen verzorgt. Relaxeren kun je leren! En bovendien kan dat snel en praktisch. In het eerste deel van dit boek maak je kennis met kortdurende efficiënte relaxatietechnieken die concreet toepasbaar zijn in het dagelijkse leven. Zowel actieve (buikademhaling progressieve relaxatie) als passieve relaxatiemethoden (autogene training imaginatie meditatieve technieken) worden aangeleerd.
In het tweede deel van dit boek krijg je een praktijkgericht inzicht in (zelf)hypnose met concrete technieken om in trance te komen en deze te verdiepen. De aandacht gaat vooral naar het werken met suggesties. Volgende toepassingen komen in een afzonderlijk hoofdstuk uitgebreid aan bod: mentale training bij (sport)prestaties, omgaan met spanning en stress, (faal)angst, de baas, omgaan met slaapstoornissen, zelfhypnose bij seksuele moeilijkheden. Door middel van de bijgeleverde audiocassettes kunnen de technieken vlot en efficiënt in de praktijk worden aangeleerd.

Klik hier voor het boek!


Medische hypnotherapie

Auteur: Jos Olgers
300 pagina’sMedische Hypnotherapie beschrijft op een praktische manier de hypno-therapeutische behandeling van een aantal lichamelijke klachten. Veel therapeuten kunnen je vertellen dat je heel goed met hypnose kunt werken aan lichamelijke klachten als migraine, hoge bloeddruk, maagzweer, astma, pijn, allergieën en PDS.

Dit boek beschrijft op een heldere wijze de achtergronden van de klachten. Wat gebeurt er lichamelijk? Wat kan er emotioneel meespelen? Spelen bepaalde persoonlijkheidskenmerken een rol? Deze lichamelijke processen en de psychosomatiek dienen over het algemeen als basis voor de behandelwijze van de klachtspecifieke technieken, suggesties en metaforen.

Klik hier voor het boek!


Handboek hypnotherapie

Auteur: Jos Olgers
688 pagina’sIn dit boek leidt Jos Olgers u door de tastbare en niet tastbare wereld van de hypnose- en regressietherapie. Met veel voorbeelden uit de praktijk neemt hij de lezer zorgvuldig en enthousiast mee in de achtergronden van deze materie. Op deze manier ontvouwt zich als vanzelf het complete therapeutische proces van hypnose- en regressietherapie. Dankzij de toevoeging van veel voorbeelden, heldere schema’s, een uitgebreide literatuurlijst en een index kan dit boek met recht een handboek genoemd worden.

Elke mens loopt butsen en deuken op in het leven. In Handboek Hypnotherapie kan de lezer ontdekken dat hij deze pijnpunten deelt met vele anderen. Handboek Hypnotherapie kan zijn verhaal zijn: het verhaal van de mens die als baby op aarde komt, zijn levenslessen leert en hierdoor uiteindelijk wijzer en heler wordt.


Klik hier voor het boek!


Hypnotiseren kan je leren

Auteur: Joost van der Leij
DVDOp deze DVD staan de tien belangrijkste hypnose-oefeningen, namelijk:
1) Standaard hypnose inductie,
2) Handshake interrupt,
3) Hypnose met kindertaal,
4) Trance zonder woorden,
5) Arm levitatie,
6) Onbewuste ja/nee signalen,
7) psycho-somatische problemen oplossen met hypnose,
8) pijnbestrijding met hypnose,
9) deep trance identificatie,
10) herbeleven van genotmiddelen in trance.


Klik hier voor het boek!


De weg naar binnen

Auteur: Henny Dekker
140 pagina’s


Dit boek is een spirituele reisgids en het resultaat van een leven als reiziger in zowel de uiterlijke als de innerlijke wereld. Er is in dit werkboek gekozen voor een combinatie van informatie en oefeningen.

De verschillende ontspanning- en concentratieoefeningen en het werken met de chakra’s en de aura in deel 1 zijn zonder voorkennis uitvoerbaar evenals de meditatietechnieken en geleide fantasieën. In deel 2 wordt de innerlijke werkelijkheid verder verkend door middel van de symboliek van kleuren, bloemen, vruchten, bomen, de elementen en de getallen.


Klik hier voor het boek!


The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)