Boeken over Ayurveda

Er zijn verschillende boeken over Ayurveda geschreven. Hieronder vind je een overzicht van heel interessante boeken over Ayurveda.

Balans in je leven

Auteur: Deepak Chopra
352 pagina’s


Ziekte berust op een verstoring van evenwicht tussen die drie dosha’s: vata, pitta, en kapha, ‘kwaliteiten’ die volgens het ayurvedische mensbeeld in een bepaalde mengeling in ons aanwezig zijn. Genezing betekent dus het tot stand brengen van een voor onze persoon uniek evenwicht tussen de dosha’s, waardoor we zowel psychisch als lichamelijk beter in balans en meer in harmonie met onszelf zullen komen.

Dit boek geeft een overzicht van de rijke schakering aan therapeutische mogelijkheden die de ayurvedische arts door de oude traditie worden aangereikt of die op basis van universitair onderzoek, dat in India nog steeds wordt verricht, zijn ontwikkeld.

Klik hier voor het boek!


Begrijpelijk Ayurveda

Auteur: Victor Manhave
144 pagina’s


Ayurveda (‘leer van leven’) is de traditionele natuurlijke geneeskunde van India, die al langer dan 5000 jaar wordt beoefend.
Deze kennis is eeuwenlang overgedragen van leraar op leerling, en zowel arm als rijk maken gebruik van deze geneeskunde.

Tegenwoordig wordt Ayurveda over de hele wereld steeds populairder.
In dit werk wordt voor het eerst duidelijk en beknopt inzicht gegeven in deze gezondheidsleer en wordt de toepassing van enkele belangrijke Ayurvedische kruiden beschreven.

Klik hier voor het boek!


The following two tabs change content below.
“In 1995 startte mijn zoektocht naar Maximale Vitaliteit. Het is mijn missie om de vele bijzondere wetenswaardigheden die ik ontdekte met zo veel mogelijk mensen te delen via onder andere deze site, zodat ook jij je voordeel er mee kunt doen! ” Bert Tijhoff, Royaal Vitaal Coach

Laatste berichten van Bert (toon alles)